Banner Before Header

Video: Rebecca Ehrnrooth, 21, jäi kiusalliseen paikkaan jumiin alle tunti ennen SM-lähtöä – ”Olen vielä miesten vessassa”

Imatra

Perjantai. Espoon hiihtoseuran leirissä kummastelu kasvoi sitä mukaa, mitä lähemmäksi Imatran SM-kisojen pariviestin starttiaika tuli.

Kun siihen oli aikaa enää reilut puoli tuntia, moni kysyi mielessään: missä ihmeessä oli Rebecca Ehrnrooth, espoolaisseuran pariviestijoukkueen toinen hiihtäjä?

Samaan aikaan erään Ukonniemen stadionin kupeessa sijaitsevan vessan sisäpuolelta kuului napakkaa koputusta. Kun kukaan ei kuitenkaan tuntunut kuulevan, paniikki vessan sisäpuolella alkoi voimistua.

– V***u, SM-kisapäivä ja mä jään lukkojen taakse vessaan! Olen vielä miesten vessassa, Ehrnrooth, 21, ruoti tuntojaan vessan sisäpuolella, selviää hänen myöhemmin TikTokissa julkaisemasta videostaan.

– Joo, hän jatkoi syvään huokaisten.

– Mä en tiedä, mitä mieltä tästä pitää enää olla. Olisi ihan kiva ehtiä vielä tuonne starttiin.

IS tavoitti Imatran SM-kisoissa Ehrnroothin, joka lopulta ehti kuin ehtikin pariviestin starttiin. Hän venyi parinsa Ida Haapalan kanssa SM-finaaliin, jossa tuloksena oli yhdeksäs sija.

– Joo, silleen siinä pääsi käymään, että vessaan lukkoon taakse jäin. Ei mulla kyllä ole mitään hajua, että miten se oli mahdollista, Ehrnrooth selvittää hymähdellen.

– Eikä oikein siitäkään, että miten ihmeessä päädyin miesten vessaan. Kun etsin vessaa, näin toisen naishiihtäjän tulevan siitä samasta vessasta ulos, ja hän se sanoi, että sinne vaan, espoolaishiihtäjä jatkaa naurahdellen.

Pelastus löytyi lopulta puhelimen avulla.

– Soitin äidilleni, joka sitten kiirehtikin auttamaan ja kaikki järjestyi, Ehrnrooth kertoo.

Vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa Lahdessa nähdyn Ehrnroothin äiti sattuu olemaan 65-vuotias ihmelady Sirkku Ehrnrooth, jota IS haastatteli Imatralla lauantaina heti naisten perinteisen kympin jälkeen.

Siinä kisassa Rebecca ei ollut mukana, mutta äiti piti kunniakkaasti perheen hiihtolippua yllä sijoittumalla iästään huolimatta jopa 65:nneksi 79 kisailijan joukossa. Rebecca Ehrnrooth korostaa äitinsä tavoin, että hiihto on heille ”koko perheen juttu”.

– Onhan tämä ihan mahtavaa hiihtää oman äidin kanssa samoissa SM-kisoissa, vaikkakin eri matkoilla. Tosin lauantain starttiin äitiä sai kyllä jo ylipuhua pitkään, mutta onneksi hän lähti lopulta matkaan, Rebecca selvittää virnistäen.

– Olen saanut omalla urallani erittäin suurta tukea äidiltäni, ja tätä nykyä hän toimii kisoissa huoltojoukoissani. Se on itselleni tosi tärkeää.

Sunnuntaina SM-kisojen vapaan sprintissä välieriin asti yltänyt Rebecca Ehrnrooth kertoo viime vuosien olleen hänelle vaikeita.

– Nyt olen tekemässä eräänlaista comebackia erinäisten haastavien vuosien jälkeen. Pidän edelleen hiihdosta niin paljon, että mulla on yhä kovia tavoitetta ja niiden eteen teen lujasti töitä, Ehrnrooth sanoo.

– Haluaisin yhä hiihtää olympialaisissa joskus, mutta en enää aseta itselleni pakkomielteisesti tavoitteita. Itselleni on tärkeintä on kehittyä mahdollisimman hyväksi hiihtäjäksi.

Source Link is.fi