Banner Before Header

Videotuomio: Ville Nieminen lataa suoran näkemyksen Leijonien tähtipelaajan ulosajosta – ”Liioitteli tilanteen vakavuutta”

Mikä näytelmä! Leijonat ja Tre Kronor järjestivät alkulohkon päätöspäivän kunniaksi kiihkeän ja monisävyisen kiekkotrillerin, joka päättyi Leijonien 4–3-jatkoaikavoittoon.

– Ruotsalaiseen urheiluun, varsinkin jääkiekkoon kuuluu draama. Jälleen kerran ruotsalaiset järjestivät hienon draaman, herkuttelee Viaplayn asiantuntija Ville Nieminen.

Ennen sunnuntaita Leijonien turnaus eteni tasaisen varmasti erä erältä, mutta Ruotsia vastaan Leijonat oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa kahden ensimmäisen erän ajan.

– Suomen pelaaminen näytti ottelun alussa huonolta, mutta suomalaiseen tapaan kuuluu resilienssi ja nousujohteisuus, muistuttaa Nieminen.

– Joukkueiden välillä on kulttuurisia eroja. Ruotsi on tempopelijoukkue, joka latasi tähän otteluun NHL-tason tempo- ja kamppailuvasteen. Ruotsi luisteli, taisteli, kamppaili ja karvasi kovaa. Suomi pelaa viisaammin.

Toinen erä oli Leijonilta umpisurkea. Peli levisi käsiin typerien jäähyjen seurauksena. Ottelun puhuttavin tilanne oli Markus Granlundin ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Rehellisyyden nimissä jäähyn olisi pitänyt olla 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ei missään nimessä pelirangaistus, joka liioitteli tilanteen vakavuutta.

Ruotsi rokotti Granlundin jäähyn aikana, ja karkasi murhaavalla ylivoimapelillään jo 3–0-johtoon ennen toisen erän loppua.

– Suomella lähti toisessa erässä peli käsistä. Hyvin epätyypillisesti Suomi otti tyhmiä rangaistuksia, Nieminen hämmästelee.

– 0–3-tilanteessa Suomella ei ollut yhtään vaarallista maalipaikkaa 5–5-pelissä. Sitä taustaa vasten Suomi ei olisi ansainnut tulla takaisin peliin mukaan, mutta jälleen kerran nähtiin suomalainen resilienssikyky vastaan ruotsalainen resilienssikyky. Siinä on iso, vuosikymmenien mittainen kulttuurinen ero.

Takaa-ajon käynnisti Teemu Hartikainen raivoriistollaan hyökkäyspäädyssä, minkä seurauksena Leijonat pääsi ylivoimalle.

– Siellä muut olivat pilkillä, ja sitten tuli aikamies Hartikainen pilkkihaalari päällä, heitti muut tieltään ja ilmoitti: minä tulen tähän kalastamaan kunnon vehkeillä, alan hakata isompaa reikää ja laitan verkot jään alle, Nieminen värittelee.

Seuranneesta ylivoimasta Ufan 31-vuotias tähtihyökkääjä naulasi Sakari Mannisen syötöstä 1–3-kavennuksen. Hartikainen oli Leijonien voimahahmoja tehoilla 1+2.

Ykkösketjuun Granlundin paikalle siirtynyt Iiro Pakarinen rynni myös väkevästi parrasvaloihin päätöserässä, ja iski kaksi tylyä maalia lähietäisyydeltä.

Savolaishärät Hartikainen ja Pakarinen sekä jatkoajalla voittomaalin tehnyt Muuramen mestarihyökkääjä Harri Pesonen antoivat kasvot Leijonien raivoisalle takaa-ajolle.

– Nyt se ero joukkueiden välille tuli täysin Suomen profiilipelaajista, jotka ovat vahvoja pääty- ja maalineduspelaajia, summaa Nieminen.

Source Link is.fi