Banner Before Header

Viikon kotonaan virunut huonokuntoinen vanhus yhä elossa – poliisi epäilee kotihoitoa rikoksesta

Lounais-Suomen poliisi tutkii edelleen vanhuksen kuolemaa, joka tapahtui Pöytyällä syyskuun puolivälissä.

Iäkkään pöytyäläispariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. 87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja 76-vuotias mies hyvin huonokuntoisena yli viikon yksinolon jälkeen.

Mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen. Avuntarve oli kotihoidon tiedossa, ja sieltä reagoitiinkin tilanteeseen käymällä pariskunnan kotona useaan otteeseen elokuun lopussa. Sen jälkeen hoitajat eivät enää tavanneet pariskuntaa, vaikka kävivät oven takana ja yrittivät tavoittaa pariskuntaa puhelimitse.

Kotihoito soitti hätänumeroon yhdeksän päivän kuluttua viimeisestä käynnistä.

Poliisi tiedotti aiemmin tutkivansa tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä, ja epäiltyinä on kotihoidon edustajia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Valtteri Kemppi vahvistaa, että poliisi tutkii tapausta yhä pelastustoimen laiminlyöntinä.

– Olemme edelleen samassa tutkintanimikkeessä, siihen ei ole tullut muutoksia.

Poliisi on toistaiseksi vaitonainen tapauksen yksityiskohdista ja esimerkiksi siitä, kuinka monta epäiltyä poliisilla on.

– Materiaalia on kohtuullisen paljon, mikä teettää työtä alkuvaiheessa. Asiasta tiedotetaan enemmän, kun on konkreettista tiedotettavaa, Kemppi sanoo.

Poliisi löysi 76-vuotiaan miehen hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialta. Hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Kemppi vahvistaa, että mies on edelleen elossa.

– Hän ei ole menehtynyt, mutta en voi kuitenkaan kommentoida hänen terveydentilaansa sen enempää.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ja Aluehallintovirasto (Avi) ovat avanneet omat tutkintansa tapauksesta. Poliisi ei tee tutkinnassa yhteistyötä kummankaan tahon kanssa.

– Heidän tutkimuksissaan on eri lähtökohta. Poliisi tutkii, onko joku syyllistynyt tässä yksittäisessä tapauksessa rikokseen, ja Otkes pyrkii käsitykseni mukaan selvittämään asiaa laajemmin sekä kartoittamaan ja ehkäisemään riskejä, Kemppi sanoo.

Source Link is.fi