Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_21c76cb99776fde22c61ad91b433ff3c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vilkas suomalaisaamu Pekingissä: Suomalaislaskijat karsiutuivat, mutta hymy ei hyytynyt – ”Tänään oli ihan huippu päivä” – Uutisalue

Vilkas suomalaisaamu Pekingissä: Suomalaislaskijat karsiutuivat, mutta hymy ei hyytynyt – ”Tänään oli ihan huippu päivä”

Pekingin olympialaisten viimeinen viikko pyörähti suomalaisittain käyntiin vilkkaasti.

Naisten lumilautailussa laskettiin big airin karsinta. Harmittavasti suomalaiskaksikko karsiutui 12 parhaan laskijan finaalista.

Carola Niemelä kaatui alastulossaan big airin avauskierroksella ja sai pisteitä vain 12,75. Niemelä onnistui hienosti toisella kierroksella ja kirjasi pisteet 58,50, kolmannen kierroksen hyppy onnistui kohtuullisesti pistein 42,25. Niemelä oli lopulta karsinnan sijalla 20.

Carola Niemelä jäi finaalin ulkopuolelle lumilautailun big airin karsinnoissa.
Katso Carola Niemelän laskut big airin karsinnassa.

Karsiutumisesta huolimatta Niemelän kasvoilta paistoi tuttu iloinen hymy. Niemelä sanoi heti kisan jälkeen, että oli onnellinen, että sai laskettua kaksi onnistunutta laskua:

– Tänään oli ihan huippu päivä ja tosi hauskaa!

– Viimeisessä hypyssä ote jäi ottamatta. Fronttiseiska on sellainen, että se tuleekin ländätä, mutta bäkkiseiskaa on tullut tehtyä vähän vähemmän, siksi gräbikin vähän jäi, mutta se, että sain ländättyä, siitä on hyvä fiilis.

Niemelä myös iloitsi, kuinka hieno kokemus olympialaiset olivat, hän kertoi ottaneensa kaiken irti tapahtumasta ja käyneensä katsomassa muun muassa jääkiekkoa. Niemelä kertoi myös, että ura jatkuu tulevilla kisoilla ja myös seuraaviin olympialaisiin.

Suomalaiskonkari Enni Rukajärvi kirjasi big airin karsintojen ensimmäisestä laskustaan pisteet 25,75. Rukajärvi kaatui myös toisen hyppynsä alastulossa, pisteitä laskusta tuli vaatimattomat 17,25, kolmannesta laskustaan suomalainen sai pisteet 63,50. Hän karsiutui finaalista ja oli karsinnan sijalla 22. Rukajärvi olisi voinut laskea hyppyjensä vaikeustasoa epäonnistuneen avauslaskun jälkeen. Kokenut laskija kertoi kisan jälkeen Ylen haastattelussa, ettei kuitenkaan halunnut lähteä varmistelemaan.

Nämä kisat olivat Rukajärvelle uran kolmannet olympialaiset. Hän jäi nyt ensimmäistä kertaa ilman olympiamitalia.

– Vähän erilaisia tuloksia näistä kisoista. En vielä tiedä, laskenko seuraavissa olympiakisoissa. Todennäköisyys sille, että en laske enää seuraavissa olympialaisissa kasvaa aina, kun vuosia tulee lisää. Laskut kyllä jatkuvat, 31-vuotias Rukajärvi sanoi.

Suomalaiskonkari Enni Rukajärvi jäi finaalien ulkopuolelle lumilautailun big airin karsinnoissa.
Katso Enni Rukajärven laskut big airin karsinnassa.

Rinnekangas ja Järvilehto jäivät finaalin ulkopuolelle

Myös miesten lumilautailun puolella karsittiin big airissa. Rene Rinnekangas onnistui avaushypyssään. Pisteitä suomalainen sai suorituksestaan 78,75. Toisen hyppynsä suomalainen kaatui ja pisteitä tuli vain 12,25.

Kalle Järvilehto teki hienon avaushypyn, mutta kaatui alastulossaan. Pisteitä hän sai hypystä vain 22,75. Järvilehdon toinen hyppy onnistui mainiosti ja hän sai siitä pisteitä 85,25

Toisen kierroksen jälkeen molemmilla suomalaisilla oli hyvät mahdollisuudet finaalipaikkaan.

Rinnekangas kirjasi viimeisestä hypystään pisteet 60,75. Hän onnistui viimeisellään, mutta alastulossa kädet osuivat harmittavasti maahan. Rinnekangas jäi finaalin ulkopuolelle ollen karsinnan 13:s.

– Kuuluisa ensimmäinen, joka ei pääse jatkoon. Vika hyppy oli ihan taktinen veto. Tiedettiin valmentajien kanssa, millainen suoritus riittäisi finaaliin. Jotenkin siinä tuli lyötyä kädet lattiaan. En saanut sellaisia pisteitä, joilla olisi päässyt finaaliin, Rinnekangas harmitteli Yle Urheilulle.

Rene Rinnekangas
Katso Rene Rinnekankaan kaikki laskut big air -karsinnassa.

Myös Järvilehdon viimeinen hyppy oli hieno, mutta hän kaatui alastulossaan. Pisteitä hän sai suorituksestaan vain 22,00. Järvilehto oli karsinnan 18:s.

– Tänään oli hirveä tunteiden vuoristorata, kun epäonnistuin ensimmäisellä, mutta toisella onnistuin. Ekan hypyn jälkeen selkään sattui paljon, mutta sain kasattua itseni. Nyt jäi kyllä hampaankoloon, Järvilehto totesi.

Kalle Järvilehto.
Katso Kalle Järvilehdon kaikki laskut big air -karsinnassa.

Anni Kärävä karsiutui

Anni Kärävä onnistui kohtuullisen hyvin freestylen slopestylen karsintojen avauslaskussaan pistein 55,80. Käräväntoisen kierroksen hyvä lasku ei kuitenkaan riittänyt finaaliin asti. Hän kirjasi pisteet 61,73 ja karsiutui 12 parhaan finaalista. Kärävä oli karsintojen 15:s. Viimeinen finaalipaikka lohkesi tuloksella 63,46.

Anni Kärävä
Katso Anni Kärävän ensimmäinen lasku freestylen naisten slopestylen karsinnassa.

– Sekavat tunnelmat. Tuli pieniä virheitä. Olen tyytyväinen siitä, että sain tehtyä molemmat laskut. Siitä olen pettynyt, että finaalipaikka jäi saavuttamatta, totesi Kärävä kisan jälkeen Yle Urheilulle.

– Kyllä minua jännitti. Sain kasattua itseni, vaikka jännitti. Se auttoi, että sain ensimmäisen laskun tehtyä. Olympialaiset antoivat perspektiiviä omaan tekemiseen.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tyytyväisiä

Jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nähtiin taitoluistelun vapaatanssissa, pari kirjasi ohjelmastaan pisteet 105,65. Yhteispisteitä suomalaispari sai 173,88. He olivat lauantain rytmitanssin jälkeen 16. sijalla. Lopulta pari sijoittui viidenneksitoista vapaatanssin jälkeen.

Turkkila ja Versluis jäivät lokakuussa tekemästään kansainvälisten kilpailujen ennätyksestään 185,19, mutta arvokilpailuissa arvostelu on tavallisia kilpailuja tiukempaa.

– Alussa oli varovaisuutta, mutta aika lailla meni nappiin. Kovan paineen alla tuo oli onnistunut suoritus. Tiedämme, että arvokisoissa on tiukempi tuomarilinja, suomalaispari kommentoi Yle Urheilulle.

Jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis
Katso jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin vapaatanssisuoritus.

Suomalaispari kertoi jatkavansa uraansa ja päätähtäimen olevan Milanon 2026 olympialaisissa.

Olympiakultaa jäätanssissa voittivat ranskalaiset Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. Pari teki ennätyspisteensä 226,98 ja johti kilpailua jo rytmitanssin jälkeen. Vapaatanssista he saivat pisteet 136,15.

Lue myös:

Source Link yle.fi