Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_82ebc77ec4512440f823d24700a36205, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Villasukka, sukkahousut ja sohva treenivälineenä? Näillä vinkeillä ja kotoa löytyvillä välineillä teet tehokkaan treenin – Uutisalue

Villasukka, sukkahousut ja sohva treenivälineenä? Näillä vinkeillä ja kotoa löytyvillä välineillä teet tehokkaan treenin

Tammikuu on perinteisesti kuntosalien kulta-aikaa.

Pahentunut tautitilanne on kuitenkin sulkenut kuntosaleja osassa maata, eikä perinteinen uuden vuoden kuntobuumi näy liikuntakeskuksissa totuttuun tapaan.

– Rauhallisempi kuin ikinä. Syksy näytti hyvältä, mutta nyt tuli taas tämä aalto, kuvailee vaasalaisen Wasa Sports Clubin yrittäjä Jan-Erik Kronman menoa salillaan tammikuussa.

– Tammikuu ei ole enää se paras kuukausi. Vielä kassa riittää, mutta kuinka pitkään? Jos vielä tulee uusi aalto, niin sitten ollaan aika kusessa, Kronman jatkaa.

Pahentunut tautitilanne on siirtänyt treenaamista kuntosaleilta kotiin. Tehokas treeni onnistuu hyvin myös kotioloissa.

Big Brotheristakin tuttu personal trainer Kati Sirkola kertoo vinkit, kuinka treeni onnistuu jos kuntosalille ei pääse:

Sohva ja sukkahousut treenivälineenä? – Personal trainerin viisi vinkkiä tehokkaaseen kotitreeniin

1. Käytä mielikuvitusta ja luovuutta

– Kotona treenaamiseen ei tarvitse kalliita välineitä. Omalla kehon painolla tehtävillä liikkeillä pääsee jo pitkälle. Apuna voi käyttää esimerkiksi villasukkaa tai sukkahousuja. Katso videolta, kuinka se onnistuu!

2. Motivaatio syntyy tekemisestä

– Kotona treenaaminen on helppoa – ainoa haaste on usein, että pääsee sohvalta ylös. Itsensä kun saa liikkeelle, se usein puskee eteenpäin. Aloita lyhyillä ja helpoilla liikkeillä, joten kynnys kotitreenaamisen ei ole niin iso.

3. Panosta kokonaisvaltaisiin liikkeisiin

– Kotona kannattaa panostaa kokonasvaltaisiin liikkeisiin. Muutamilla hyvillä liikkeillä saa treenattua koko kropan, Sirkola opastaa.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 12. tammikuuta kello 23 asti.

Lue myös:

Source Link yle.fi