Ville Hussolla NHL:n suomalaisvahtien paras torjuntaprosentti, katso huima venytys Washington-voitossa – Carolinan suomalaiskolmikko syöttöpisteille

Jääkiekon NHL:ssä pelattiin perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa kaksi ottelua. St. Louis Blues voitti kotipelissään Washington Capitalsin maalein 5–1.

Kotijoukkueen maalia vartioineelle Ville Hussolle kertyi ottelussa 26 torjuntaa. Hussolle peli oli Bluesin luukulla kauden kahdeksas, joista puolet on päättynyt St. Louisin voittoon.

Husson torjuntaprosentti kahdeksassa ottelussa on 93,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,28. Torjuntaprosentilla mitattuna Husso on NHL:n paras suomalaisvahti. Toki Bluesin maalilla eniten torjuntavastuuta on kantanut Jordan Binnington (20 ottelua).

Suomalaisvahdeista Hussoa enemmän NHL-otteluita tällä kaudella ovat pelanneet Juuse Saros, Mikko Koskinen, Joonas Korpisalo, Kevin Lankinen, Antti Raanta ja Kaapo Kähkönen.

Washingtonia vastaan Husso esitti komean torjunnan heti ottelun alussa, kun hän pysäytti Capitalsin 3vs1-hyökkäyksen.

Katso Husson torjunta jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

St. Lousin ykköspakkiparissa jo totutusti raatoi Niko Mikkola. Isokokoinen puolustaja sai peliaikaa 21.05 minuuttia. Häntä enemmän Bluesin pelaajista pelasi vain pakkipari Colton Parayko. Mikkola ei saanut tehopisteitä, mutta laukoi kahdesti, taklasi kolmesti ja otti yhden rangaistuksen.

Bluesin Pavel Butsnevits keräsi tehopisteet 2+1. Muista Bluesin maaleista vastasivat Ivan Barbashev, Torey Krug ja Oskar Sundqvist. Capitals ehti mennä johtoon ottelussa Daniel Sprongin osumalla.

Ville Husso pelasi loisto-ottelun St. Louis Bluesin maalilla. Kuva: NHLI via Getty Images

Carolinan suomalaiskolmikko tehoille

Suomalaiset pääsivät tehopisteille, kun Carolina Hurricanes kaatoi Calgary Flamesin 6–3. Ottelun ykköshahmoja oli Carolinan nuori hyökkääjä, 21-vuotias venäläistaituri Andrei Svetshnikov.

Svetshnikov vei toisessa erässä Carolinan 3–1-johtoon nopealla ja terävällä rannelaukauksella puolustajan jaloista.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saivat syöttöpisteen puolustaja Tony DeAngelon 4–1-osumaan. Aho syötti kiekon DeAngelolle yläriman kautta yrittäessään itse viimeistellä maalia suoraan ilmasta.

Jesperi Kotkaniemi sai syöttöpinnan puolestaan Brady Skjein 5–3-maaliin kolmannessa erässä.

Ottelun lopussa Svetshnikov näytti, että onnistuu tarvittaessa lyöntilaukauskin. Hän täräytti yllättävän vedon heti aloituksen jälkeen yläkulmaan ohi tshekkimaalivahti Daniel Vladarin.

Carolinan maalilla tanskalaisvahti Frederik Andersen otti 36 torjuntaa eli Antti Raanta katseli pelin penkin puolelta.

Alla olevalta videolta voit katsoa Svetshnikovin maalit sekä Ahon ja Teräväisen syöttämän DeAngelon osuman. Videolla lopuksi pätkä, kuinka Carolina tällä kertaa otti yleisönsä. Hurricanes tunnetaan joukkueena, joka jokaisen kotivoiton jälkeen juhlistaa voittoa jollain erilaisella tavalla yleisönsä kanssa.