Banner Before Header

Virallinen epäilty nimetty Madeleine McCannin katoamis­tapauksessa

Saksalaismies Christian Brückner on nimetty Portugalin viranomaisten pyynnöstä viralliseksi epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa, kertoi portugalilainen syyttäjänvirasto torstaina.

Brittiläinen Madeleine McCann katosi perheensä lomamatkan aikana Portugalin Algarvessa vuonna 2007. Hän oli tuolloin kolmevuotias.

Saksalaissyyttäjä kertoi jo vuonna 2020, että viranomaisilla on ”konkreettisia todisteita” siitä, että McCann olisi kuollut. Saksan poliisi kertoi samana vuonna, että se uskoo torstaina virallistetun epäillyn tappaneen McCannin.

Lue lisää: Uusi dokumentti vahvistaa epäilyksiä Madeleine McCannin murhaajasta – hyytäviä todisteita

Poliisin mukaan parhaillaan vankilatuomiota raiskauksesta istuvalla Brücknerilla on taustaa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän asui Algarvessa McCannin katoamisen aikaan ja oli myös yksi poliisin tuolloin tutkimista henkilöistä. Häntä ei kuitenkaan tavoitettu.

Lue lisää: Yllätys­käänne Madeleine McCann -tutkinnassa: Uudet tiedot kytkevät epäillyn pedofiilin teko­paikalle – ”Yhtä järjetöntä kuin ydin­sodan aloittaminen”

Saksalaislehti Bildin haastattelema epäillyn Brücknerin asianajaja Friedrich Fülscher uskoo, että hänen asiakkaansa nimeäminen viralliseksi epäilyksi johtuu Portugalin lainsäädännöstä.

– Oletan, että toimenpide on tehty estämään muutaman päivän päästä koittava rikoksen vanheneminen, sanoi epäillyn asianajaja lehdelle.

Christian Brückner istuu Saksassa vankilassa tuomittuna Portugalissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Bildin mukaan Portugalissa murha vanhenee 15 vuodessa. McCannin katoamisesta on kulunut tasan 15 vuotta toukokuun 3. päivänä.

Portugalinkielinen arguido-sana, jota saksalaismiehestä nyt käytetään, tarkoittaa virallista epäiltyä, jota kohtaan ei ole kuitenkaan nostettu syytettä.

Portugalin poliisi oli aiemmin tutkinnan aikana nimennyt Madeleine McCannin vanhemmat Kate ja Gerry McCannin samalla tavoin virallisiksi epäillyiksi, mutta viranomaiset luopuivat sittemmin epäilyistä.

Source Link is.fi