Banner Before Header

Viranomaiset pysäyttivät Novak Djokovicin lentokentälle – tiukat kuulustelut supertähden raivoa aiheuttaneesta poikkeusluvasta

Tulliviranomaiset pysäyttivät tenniksen serbialaisen supertähden Novak Djokovicin Melbournen lentokentällä keskiviikkona.

Djokovic oli saapunut maahan osallistuakseen parin viikon päästä alkavaan Australian avoimeen tennisturnaukseen, mutta BBC:n mukaan viranomaiset olivat huomanneet Djokovicin taustajoukkojen tehneen virheen hänen viisumihakemuksensa kanssa.

Djokovic kertoi tiistaina lentävänsä Australiaan lääketieteelliseen erivapauteen perustuvan poikkeusluvan turvin. Turnauksen osallistujilta edellytetään koronarokotusta tai lääketieteellistä erivapautta, jonka perusteella rokotuspakosta voi saada vapautuksen.

Djokovicin tiimi oli kuitenkin hakenut 20-kertaiselle grand slam -voittajalle vääränlaista viisumia, joka ei salli lääketieteellisestä syystä rokottamattomana maahan saapumista.

Djokovic on useaan otteeseen kieltäytynyt vahvistamasta, onko häntä rokotettu. Hän ei ole kertonut, mihin hänen saamansa lääketieteellinen erivapaus perustuu.

The Guardianin mukaan Novak Djokovicin isä Srdjan Djokovic kertoi, että tennistähti erotettiin tiimistään ja vietiin yksin huoneeseen kuulusteltavaksi. Myös Djokovicin puhelin otettiin tältä pois.

Yksi Novak Djokovicin kannattaja odotti sankariaan saapuvaksi Melbournen lentokentällä.

Paikallisen toimittajan Paul Sakkalin mukaan rajavartijat yrittävät selvittää, tukevatko heidän saamansa dokumentit Djokovicin poikkeuslupaa maahantulolle. On mahdollista, että Djokovic käännytetään lentokentältä takaisin pitkälle kotimatkalle.

Djokovicin valmentaja Goran Ivanisevic julkaisi Instagram-tilillään kuvan lentokentältä muutama tunti seurueen lennon laskeutumisen jälkeen.

– Ei kaikkein tavanomaisin matka Ausseihin, Ivanisevic kirjoitti.

Djokovicin saama poikkeuslupa herätti Australiassa voimakasta kritiikkiä jo ennen keskiviikkoillan selkkausta.

–  En välitä siitä, miten hyvä tennispelaaja hän on. Jos hän kieltäytyy ottamasta rokotusta, häntä ei pitäisi päästää mukaan, Australian lääkäriliiton entinen varapuheenjohtaja Stephen Parnis kirjoitti Twitterissä.

Myös Australian pääministeri Scott Morrison otti asiaan kantaa jo aiemmin ja toivoi Djokovicin kertovan lisätietoja saamastaan poikkeusluvasta.

–  Odotamme hänen esitystään ja sitä, mitä todisteita hän tarjoaa, jotta voimme tukea hänen vapautustaan, Morrison sanoi tiedotustilaisuudessa.

–  Jos todisteet ovat riittämättömät, häntä ei kohdella eri tavalla muiden kanssa, ja hän matkaa seuraavalla koneella kotiin. Novak Djokovicille ei pitäisi olla mitään erityisiä sääntöjä, Morrison jatkoi.

Djokovic on voittanut Australian avointen kaksinpelin ennätykselliset yhdeksän kertaa. Hän on myös turnauksen hallitseva mestari.

Source Link is.fi