Banner Before Header

Viron Isänmaa-puolue hallitusneuvotteluihin reformipuolueen ja sosiaalidemokraattien kanssa

Viron Isänmaa-puolue on tehnyt tänään päätöksen hallitusneuvotteluiden aloittamisesta reformipuolueen ja sosiaalidemokraattien kanssa (SDE).

Isänmaa-puolueen puheenjohtaja Helir-Valdor Seederin mukaan puolueen ensisijainen tavoite tulevissa neuvotteluissa on saada aikaan sopimus, joka tarjoaisi ratkaisuja niihin ongelmiin, jotka ovat iskeneet kovimmin Viron yhteiskuntaan.

Seeder kertoo olevansa tietoinen, että seuraaviin vaaleihin on vain yhdeksän kuukautta aikaa. Hallitusneuvotteluissa sopuun pitäisi päästä kuitenkin esimerkiksi vironkielisestä koulutuksesta, lapsi- ja perhe-etuuksista, kiihtyvästä inflaatiosta sekä turvallisuuteen ja energiaan liittyvistä kysymyksistä.

– Isänmaa-puolue on vaativa näissä kysymyksissä, mutta olen optimistinen sen suhteen, että onnistumme löytämään yhteisen pohjan, Seeder sanoo.

Seederin mukaan viime vuosien kriiseihin on liittynyt myös hallinnon kriisi, joka on tehnyt Viron valtion johtamisesta vaikeaa ja epävakaata.

”Kolmella puolueella on vahva yhteinen pohja luoda hallitus”

Viron pääministeri ja reformipuolueen puheenjohtaja Kaja Kallas kiitteli Isänmaa-puolueen päätöstä hallitusneuvotteluista.

– Kiitämme Isänmaa-puoluetta ja sosiaalidemokraatteja siitä, että he suostuivat aloittamaan neuvottelut uuden hallituksen muodostamiseksi. Kolmella puolueella on vahva yhteinen pohja luoda hallitus, joka tuo Viron kriisien läpi, on virolaismielinen, vahvistaa turvallisuuttamme ja tarjoaa ihmisille taloudellisen turvallisuuden tunnetta, Kallas sanoi.

Kallas lisäsi, että reformipuolue haluaa asettaa hallitusneuvotteluille nopeasti aikataulun.

Source Link is.fi