Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_56ec505e60155c973824e564752e1923, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vladimir Putin julkaisi tiukan kirjeen venäläisten kohtelusta – Uutisalue

Vladimir Putin julkaisi tiukan kirjeen venäläisten kohtelusta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julkaissut kirjeen, jossa kritisoi urheilumaailmaa venäläisten sulkemisesta pois kansainvälisistä kilpailuista.

Venäläisiä urheilijoita ei olla nähty suurimmassa osassa kansainvälisistä urheilutapahtumista sen jälkeen, kun maa aloitti helmikuussa hyökkäyssodan Ukrainassa.

– Meidän maatamme kohtaan käyttöön otetut aggressiiviset sanktiot ovat vaikuttaneet moniin asioihin, urheilu mukaan lukien. Venäläisiltä urheilijoilta on viety mahdollisuus edustaa maataan, ja Venäjän ääni on vaiennettu kansainvälisillä areenoilla, Putin julisti Kremlin verkkosivuilla julkaistussa kirjeessä, jonka hän osoitti Venäjällä järjestettävän suuren urheilufoorumin osallistujille.

Urheilutapahtumia ja -menestystä osana omaa pehmeää vallankäyttöään ja propagandaansa läpi hallitsijavuosiensa käyttänyt Putin jatkoi puhumalla urheilun arvoista.

– Tämä tilanne on suoraan ristiriidassa urheilun syvimpien arvojen kanssa, joista tärkeimpiä ovat molemminpuolinen kunnioitus ja periaate ”politiikka ei kuulu urheiluun”.

KOK kehotti kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan maat pois kilpailuista helmikuussa Venäjän aloitettua hyökkäyksensä. Linjaus on yhä voimassa, vaikka viime viikkoina KOK:n kulisseissa on alettu kartoittaa tapoja, joilla venäläiset voitaisiin palauttaa kilpailukentille.

Sota Ukrainassa jatkuu yhä kiivaana. Putin julisti Venäjälle viime viikolla osittaisen liikekannallepanon.

Source Link is.fi