Vladimir Putinin tiedottajalta tyly kuitti Sauli Niinistölle

– Ei. En pelaisi enää.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki hyvin selväksi, ettei hän enää koskaan pelaisi jääkiekkoa Venäjän diktaattorin, presidentti Vladimir Putinin kanssa. Asiasta häneltä kysyi italialainen sanomalehti la Repubblica.

Lehti huomautti, että Niinistö oli vuonna 2012 ikuistettu kuviin, joissa hän pelasi jääkiekkoa Putinin rinnalla.

Kyseessä oli Venäjällä Karjalankannaksella järjestetty näytösottelu. Niinistö pelasi Putinin puolella samassa joukkueessa.

– Kyllä, se tapahtui 2012. Se oli ensimmäinen vierailuni Venäjälle, Niinistö sanoi italialaislehdelle.

Niinistö luonnehti Venäjää ”naapuriksi, jota täytyy pitää silmällä”.

Lue lisää: Italialaislehti nosti pöydälle vanhan kuvan Sauli Niinistöstä ja Vladimir Putinista – sai presidentiltä jämäkän vastauksen

Kremlissä Suomen presidentin kommentit huomattiin heti. Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kiirehti vähättelemään sitä, ettei Niinistöä enää kiinnosta Putinin kanssa pelailu.

– Putinilla on tarpeeksi kumppaneita pelaamaan jääkiekkoa, Peskov sanoi venäläisen kiekkosivuston allhockey.ru:n mukaan.

Hän puhui Venäjän ja Suomen vanhoista suhteista.

– Urheilu ja sellaiset joukkuelajit kuin jääkiekko myötävaikuttavat keskinäisen luottamuksen muodostumiseen, tiedottaja Peskov lausui.

– Ja tästä näkökulmasta se oli aikoinaan erittäin hyvä ja myönteinen käytäntö – aivan Niinistön (ensimmäisen) presidenttikauden alussa.

Peskov viittasi kintaalla Niinistön kommentille, että pelit on nyt pelattu.

– No, nyt hän sanoo, ettei hän pelaa. Putinilla ei ole pulaa joukkueensa jäsenistä. Siksi Putin pelaakin jääkiekkoa ja tekee sitä säännöllisesti.

Nämä kuvat eivät unohdu. Italialaislehti la Repubblica kysyi Sauli Niinistöltä Putinin kanssa pelailusta.

Venäjän hyökättyä helmikuussa Ukrainaan on Venäjä suljettu kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle. Venäjän maajoukkue on pelannut yksittäisiä maaotteluita liittolaistaan Valko-Venäjää vastaan.

Arvokisoihin Venäjällä ei ole mitään asiaa.

Putinin propagandaliiga KHL on sekin kuihtumassa. Suomen ja Latvian vetäydyttyä on sarjassa enää jäljellä joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Kazakstanista ja Kiinasta.

Suurin osa länsimaisista pelaajista lähti KHL:stä heti sodan alettua.

Source Link is.fi