Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dd52c0d7bd0e17fb39b65c90f19ac11c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Voiko hammaslääkäri todella nähdä suusta, että olet harrastanut suuseksiä? Selvitimme – Uutisalue

Voiko hammaslääkäri todella nähdä suusta, että olet harrastanut suuseksiä? Selvitimme

TikTokissa kohistiin joku aika sitten siitä, voiko hammaslääkäri nähdä, jos potilas on hetkeä aikaisemmin antanut suuseksiä. TikTokissa väitettiin, että ammattilainen voi kitalaen ruhjeen perusteella päätellä asioita potilaan seksielämästä.

Sittemmin useat ulkomaalaiset hammaslääkärit vahvistivat asian TikTokissa. Lääkäreiden mukaan he pystyvät kyllä näkemään suuseksin antamisen aiheuttaman ruhjeen potilaan kitalaessa.

Päätimme kysyä asiaa suomalaiselta hammaslääkäriltä. Onko väite totta vai tarua, Plusterveyden hammaslääkäri Kaj Karlsson?

– Aika rohkea väite, Karlsson toteaa huvittuneena.

– Tietysti teoriassa, jos ruhjeita kitalakeen syntyy, voi hammaslääkäri huomata nämä ruhjeet. Sen sijaan johtopäätös siitä, että ruhjeet olisivat nimenomaan suuseksistä peräisin on aika kaukaa haettu, hän jatkaa.

En usko, että kukaan harrastaisi niin paljon suuseksiä.

Ruhjeita potilaan kitalakeen voi Karlssonin mukaan aiheuttaa vaikkapa kovan karamellin imeskely. Siksi hammaslääkäri tuskin niiden perusteella päättelee, kuka on harrastanut suuseksiä ja kuka ei.

– Sanoisin, että pelkästään jäljen perusteella ei hammaslääkäri voi tehdä tällaista johtopäätöstä, Karlsson summaa.

Sukupuolitaudit voivat näkyä suun limakalvoilla

Kaj Karlsson kertoo, että häneltä on hänen pitkän uransa aikana kysytty myös sitä, voiko runsas suuseksin harrastaminen aiheuttaa eroosiovaurioita hampaisiin.

– En kuitenkaan usko, että kukaan harrastaisi niin paljon suuseksiä, hammaslääkäri toteaa.

Virukset voivat siirtyä limakalvolta toiselle myös suun kautta.

Sen sijaan sukupuolitaudit voivat kyllä näkyä suun limakalvoilla, Karlsson huomauttaa.

Hammaslääkärin huoli herää, jos potilaan limakalvot ovat punoittavat. Usein suussa voi olla myös peitteitä. Kaj Karlsson kannustaakin pitämään huolta sukupuoliterveydestä myös oraaliseksissä.

– Virukset voivat siirtyä limakalvolta toiselle myös suun kautta, hän muistuttaa.

Lue lisää: Lähes kaikki seksitaudit voivat tarttua myös yläpäähän – näin ne oireilevat suussa

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa aiemmin 6/2021.

Source Link is.fi