VTV:n pääjohtajan matkakulut romahtivat Tytti Yli-Viikarin ajoista – seuraajan puolen vuoden matkakulut 1 111 euroa

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Sami Yläoutinen on reissannut virassaan huimasti vähemmän kuin edeltäjänsä.

Tammikuussa VTV:n pääjohtajana aloittanut Yläoutinen on matkustanut puolessa vuodessa kaksi kertaa: Luxemburgiin ja Jyväskylään.

Yläoutisen kahdesta virkamatkasta on kertynyt kuluja kaikkiaan 1 111,61 euroa matkalippuineen, hotelleineen, takseineen ja päivärahoineen.

Luxemburgissa Yläoutinen osallistui toukokuussa EU:n Contact Committee -tapaamiseen ja kesäkuussa Yläoutinen kävi junalla päiväreissulla Jyväskylässä taloustutkijoiden kesäseminaarissa.

VTV valvoo valtion taloudenhoitoa.

Yläoutisen edeltäjä VTV:n pääjohtajana Tytti Yli-Viikari oli virkamieskunnan ahkerin matkustaja.

Yli-Viikari käytti viiden vuoden aikana (2016-2020) veronmaksajien rahoja matkakuluihinsa 187 369 euroa.

Lue lisää: VTV-dokumentit: Yli-Viikarin virka­matkojen kustannukset 2016–2020 187 369 euroa, matkojen kesto yhteensä 327 vuorokautta

Yli-Viikarin matkakohteita olivat muun muassa Chile, Costa Rica, Jamaika, Intia, Bhutan, Etelä-Afrikka, Etiopia, Marokko, Japani ja Arabiemiraatit.

Vuosina 2016-2020 Yli-Viikarille kertyi matkapäiviä kaikkiaan 327 vuorokautta, eli noin puolentoista vuoden työpäivät. Esimerkiksi tänä vuonna vuosityöaika on on 228 työpäivää, kun vuosikalenterista vähennetään viikonloput, vuosilomat, pyhäpäivät ja arkeen osuvat yleiset vapaapäivät.

Eduskunta irtisanoi Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan paikalta epäselvyyksistä syntyneen luottamuspulan vuoksi kesäkuussa 2021. Valtion rahankäytön valvoja Yli-Viikari oli poikkeuksellisen runsaan matkustelunsa lisäksi esimerkiksi käyttänyt VTV:n luottokorttia stailauskuluihinsa, hankkinut itselleen hinnakasta henkilökohtaista coachingia ja kieltäytyi kertomasta, mihin hän oli käyttänyt virkamatkojensa lennoista kertyneet Plus-pisteet.

Yli-Viikarin edeltäjän VTV:n pääjohtajana, Tuomas Pöystin, matkakulut vuonna 2014 olivat 11 592 euroa ja vuonna 2015 Pöystille kertyi matkakuluja 7 472 euroa.

Source Link is.fi