Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c36d6c57a50497f75b731ed0b0f62009, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuosi kongressitalon valtauksesta – seuraa presidentti Joe Bidenin puhetta tästä jutusta klo 15.55 alkaen – Uutisalue

Vuosi kongressitalon valtauksesta – seuraa presidentti Joe Bidenin puhetta tästä jutusta klo 15.55 alkaen

Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi Yhdysvaltain Washingtonin kongressitalon valtauksesta. Presidentti Joe Bidenin on määrä esiintyä kongressitalossa klo 16 Suomen aikaa.

  • Tämä on päivittyvä uutisjuttu, jossa seurataan presidentti Bidenin puhetta. Puhe näkyy suorana lähetyksenä jutun yläosassa.

Bidenin puheesta on annettu etukäteen katkelmia toimittajille. Katkelmien perusteella Biden painottaa puheessaan, ettei Yhdysvalloista voi tulla maata, joka hyväksyy poliittisen väkivallan. The New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Biden nostaa puheessaan esiin, että maan tulee poliittisen väkivallan sijaan sitoutua uudelleen rauhanomaisen demokratian tielle.

Viisi ihmistä kuoli mellakan aikana, kun vielä viime loppiaisena silloisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon estääkseen Bidenin presidentinvaalivoiton vahvistamisen. Kongressitalon mellakoihin liittyen on tehty yli 700 pidätystä.

Bidenin lisäksi myös varapresidentti Kamala Harrisin on määrä puhua mellakoiden vuosipäivänä. Myös presidentti Trumpin oli alunperin määrä puhua tänään, mutta tilaisuus peruttiin.

Lue lisää:

Source Link yle.fi