Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_42f4c35e9bca8c5e32a8df0bf9331e81, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
WHO varoittaa apinarokon ”nopeasta leviämisestä” – Uutisalue

WHO varoittaa apinarokon ”nopeasta leviämisestä”

Euroopassa on todettu ainakin 321 apinarokkotapausta. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa viruksen nopeasta leviämisestä.

Suurin osa eurooppalaisista apinarokkotapauksista on todettu Britanniassa, jossa löydettiin tällä viikolla 82 uutta tapausta. Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus ECDC:n mukaan Britanniassa on vahvistettu yhteensä 190 apinarokkotartuntaa.

Nopea leviäminen erityisesti Britanniassa on WHO:n mukaan huolestuttavaa. WHO:n eurooppalaista kriisiryhmää johtava Catherine Smallwood varoittaa, että tämän kesän festivaalit ja suuremmat väkijoukot voivat nopeuttaa rokon leviämistä, kertoo Sky News.

Vaikka joukkotapahtumat lisäävät mahdollisuuksia apinarokon leviämiselle, Smallwoodin mukaan esimerkiksi festivaalit ovat täydellinen tilaisuus lisätä tietoisuutta viruksesta.

– Tapahtumat voivat todella toimia väylänä jakaa ihmisille neuvoja ja kohdennettua tietoa, Smallwood sanoo Sky Newsille.

Smallwood uskoo, että apinarokon leviäminen on edelleen mahdollista pysäyttää varhaisessa vaiheessa, koska se leviää huomattavasti hitaammin kuin koronavirus. Hän kuitenkin huomauttaa, että leviämisen pysäyttäminen ei tule olemaan helppoa.

– Apinarokko on levinnyt hyvin laajalle, tapauksia ei voi edes linkittää toisiinsa. Emme ole onnistuneet jäljittämään yhtäkään tartuntaketjua, Smallwood sanoo.

Apinarokkoa on todettu toukokuun aikana useilla ihmisillä maissa, joissa tautia ei tavallisesti esiinny.

Ruotsissa on vahvistettu yhteensä neljä apinarokkotapausta. Näistä kaksi on löydetty Tukholman alueelta, yksi tapaus Länsi-Götanmaalta ja neljäs Skånen alueella.

Euroopassa tautitapauksia on havaittu lisäksi Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Italiassa. Apinarokkoa on löydetty myös Itävallasta, Sveitsistä sekä Israelista, Tanskasta ja Skotlannista.

Suomessa todettiin ensimmäinen apinarokkotapaus perjantaina.

Source Link is.fi