Banner Before Header

Wilma Murron kolmen kuukauden piina päättyy Espoossa

Espoo

Tokion olympialaisten seiväsfinaalissa viidenneksi sijoittunut Wilma Murto palaa jalkavamman jäljiltä kilpailukentille keskiviikkona Espoon gp-kisoissa. Eugenen MM-kisajoukkueeseen jo valittu Murto aloittaa hyppyvireen rakentelun ”perusasioista”, ja valmista pitäisi olla kauden päätavoitteen aikoihin heinäkuun puolivälissä.

–  Varhaisen kisavalinnan ansiosta minun ei tarvitse olla huippukunnossa ennen kuin heinäkuun puolivälissä. Se helpotti paljon ja toi työrauhan, Murto kertoi tiistaina Espoossa.

Murto loukkaantui, kun hän kolautti ”rutiinilimboksi” jääneen hypyn alastulossa jalkansa seiväskuopan reunaan tammikuun lopulla. Kuntoutus kesti kolme kuukautta.

Nyt Murto on päässyt voimassa ja nopeudessa ”aika lailla normaalille tasolle”.

–  Seuraavaksi työn alla ovat räjähtävyys ja terävyys, Murto totesi.

–  Hyppymäärä ennen kesän kilpailukautta on normaalia pienempi, mutta tekniikka on aika hyvin takaraivossa. Eniten vaivaa se, etten pystynyt vamman takia ajamaan hyppyyn uusia juttuja, Murto paljasti.

Murto ja valmentaja Jarno Koivunen kehittävät kilpailusuoritusta maltilla ja pala palalta.

–  Kilpailuissa ensimmäinen asia on saada perusasiat kuntoon ja saada täysivauhtisia hyppyjä. Tavoite on saada hypyssä yksi tekninen asia kerrallaan kohdilleen, Murto jatkoi.

Keränen haastaa Kuuselan

Espoon kisojen keihäänheiton suosikkeina heittävät Petteri Piirosen valmennusryhmän heittäjät, olympiaedustaja Toni Kuusela, kauden 79-metrisillä aloittanut Toni Keränen ja nuorten maailmanmestari Janne Läspä.

Keränen kohensi ennätyksensä huhtikuun alussa lukemiin 79,38 Etelä-Afrikan Potschefstroomissa. Toukokuun lopulla hän jäi ennätyksestään sentin Puolassa.

–  Tuntuu, että kunto on ollut parempi kuin tulokset, Keränen arveli ennen Espoon kisoja.

–  Kevään ensimmäisen kilpailun heitin hyvässä kunnossa mutta huonolla tekniikalla. Toisen heitin huonossa kunnossa, huonossa kelissä mutta hyvällä tekniikalla.

Kilpailuiden välissä Keränen, 23, sairasti koronan ja suolistokuumeen. Nyt Keränen ottaa kauteen uutta vauhtia ja odottaa, että ennätyskunto on tallella sairastelun jäljiltä.

–  Espoossa on tavoite heittää mahdollisimman kauas, enkä ole tyytyväinen, jos tulos alkaa seiskalla, Keränen vahvisti.

Richardsson tähtää tuplaan

Estejuoksusta pidemmille ratamatkoille siirtynyt Camilla Richardsson pyrkii Espoon gp-kisojen 5 000 metrillä ennätysvauhtiin. Münchenin EM-kisojen tulosraja 15.25,00 tuntuu rajulta tavoitteeksi kauden alussa, mutta ennätystään 15.37,02 hän haluaisi viilata.

Richardssonin tavoite on juosta EM-kisoissa sekä vitonen että kymppi.

–  Yritän EM-kisoihin molemmilla matkoilla. Ne on helppo yhdistää kisoissa, koska niissä juostaan suorat finaalit, Richardsson totesi.

Eugenen MM-kisat järjestetään 15.–24. heinäkuuta ja Münchenin EM-kilpailut 15.–21. elokuuta.

Source Link is.fi