Banner Before Header

Xavi esiteltiin FC Barcelonan faneille – uusi valmentaja löi heti tiskiin kovat madonluvut

FC Barcelona esitteli uuden päävalmentajansa Xavi Hernandezin kannattajilleen virallisesti maanantaina.

Entinen keskikenttätähti Xavi, 41, allekirjoitti Camp Nou -stadionin nurmella järjestetyssä juhlallisessa seremoniassa kauden 2023–2024 loppuun saakka yltävän sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Qatarissa pelanneen ja valmentaneen Xavin paluuta Kataloniaan oli paikalla juhlistamassa tuhansia Barcan kannattajia, jotka huusivat suosikkinsa nimeä tämän marssiessa kentälle seuran hymnin soidessa.

Seremonian jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Xavi kertoi paluun olleen hyvin tunteikas hetki hänelle. Hän ilmoitti aikovansa palauttaa seuran maailman huipulle kovan työn ja korkean vaatimustason avulla.

– Barcelonan ytimessä on voittamisen ja kovan työn kulttuuri. Sitä kautta tulokset tulevat. Kyse on keskipitkän ja pitkän aikavälin projektista.

Lue lisää: Eurofutistuomio: Tämä mies paranee kuin viini vanhetessaan – Neymar lähetti koskettavan viestin pelipaitansa alta

Xavi sanoi, ettei usko ankaruuteen, vaan selkeisiin sääntöihin, joita joukkueen tulee noudattaa.

– Kun pukukopissa on ollut säännöt, olemme pärjänneet ja kun niitä ei ole ollut, emme ole pärjänneet, Barcelonan edustusjoukkueessa vuosina 1998–2015 pelannut Xavi kiteytti.

”Tervetuloa kotiin, Xavi!” luki kyltissä Camp Noun nurmella.

Xavin mukaan toimintakulttuurin muutos on ensisijaisen tärkeää. Sen jälkeen hän haluaa panna joukkueen pelitavan kuntoon. Pep Guardiolaa maailman parhaana valmentajana pitävä Xavi peräänkuulutti paluuta seuran perusarvojen äärelle.

– Paras tapa voittaa on pelata hyvin ja dominoida. Olen elänyt Barcan DNA:n mukaisesti. Meidän pitää yrittää palata siihen, Xavi sanoi.

Source Link is.fi