Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_425a262df60abdbcf285c131d917f346, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ydinsukellusveneestä kertovan sarjan kuvaukset saavat heti dramaattisen käänteen – mies pitää saada turvaan – Uutisalue

Ydinsukellusveneestä kertovan sarjan kuvaukset saavat heti dramaattisen käänteen – mies pitää saada turvaan

Kutkuttava Vigil – kuolema syvyyksissä -sarja sijoittui fiktiiviseen ydinsukellusveneeseen. Ylen jännityssarja sai katsojan kiinnostumaan siitä, millaista työskentely ydinsukellusveneessä oikeasti on.

Uusi kaksiosainen sarja Sukellusvene – elämää syvyyksissä seuraa HMS Trenchantin miehistöä 120 päivää kestävällä tehtävällä, eikä aloitusjakson perusteella meno ainakaan leppoisalta vaikuta.

Britannian Kuninkaallisen laivaston Trafalgar-luokan sukellusveneen Trenchantin tehtävänä on pitää viholliset pois Britannian vesiltä ja puolustaa Pohjois-Atlantilla sijaitsevia Trident-ydinohjuksia.

Nelikuukautinen tehtävä alkaa Plymouthin laivastotukikohdasta. Aluksen kapteeni Dave Burrell, 41, aloittaa tarkastuskierroksen. Miehistöä on 130. Burrell johdattaa katsojat muun muassa komentokeskukseen, päällystömessiin ja keittiöön.

Dokumentin alkujaksossa esitellään komentokeskus, päällystömessi ja keittiö.

Päällystömessissä asuu, syö ja tekee töitä parikymmentä korkea-arvoisempaa upseeria. Nuorempien oleskelutilassa viettää aikaansa ja räplää kännyköitään 60 miestä.

Keittiö on vedenalaiseksi kyläksi kuvaillun sukellusveneen sydän. Kokit varmistavat, että nuoret miehet saavat ainakin hyvää ruokaa, kun heiltä puuttuvat arkimaailman kiinnostuksen kohteet, kuten olut ja vastakkainen sukupuoli. Kierroksen aikana valmistuu paahdettu porsas grillikastikkeella ja mintulla maustettu lammaspata.

– Joka päivä valmistetaan 130 aamiaista, lounasta ja illallista. Ruuan pitää riittää 120 päivää, kapteeniluutnantti Andy Pandyan sanoo tarkistaessaan veneeseen meneviä ruokatarvikkeita.

Täällä on 130 ruokakriitikkoa laivalla ja mitä vain teet, aina valitetaan.

Mukaan mahtuu muun muassa 600 litraa maitoa ja 10 000 teepussia.

–Täällä on 130 ruokakriitikkoa laivalla ja mitä vain teet, aina valitetaan, Padyan tuumaa.

Sukellusveneen keittiössä tehdään ruokaa miehistölle.

Upseeri Jimmy Dent tekee kahden tunnin tarkastuskierroksen. Hän kertoo vatsatautien olevan rankkoja paikkoja. Kun suljetussa tilassa yksi sairastuu, kaikki sairastuvat. Kaksi miestä jakaa yhden punkan. Paikkaa vaihdetaan kuuden tunnin välein. Dent paljastaa aluksella levinneen myös syyhyä.

Sitten alkaa tapahtua. Lääkintäryhmää tarvitaan sähkökeskukseen, jossa höyryputki on polttanut pahat palovammat konemestari Jack Bellamyn käteen. Hän tarvitsee sairaalahoitoa, ja vene on nostettava pintaan, josta HMS Sutherland -alus tulee hänet hakemaan.

Ongelmat lisääntyvät, kun toinen jääkaapeista hajoaa, ja vähintään puolet elintarvikkeista alkaa pilaantua. Miten ruuat riittävät?

Seuraavaksi kajahtaa palohälytys lähellä ydinreaktoriosastoa. Moottoriin on tullut vaurio, joka uhkaa koko miehistön turvallisuutta.

Kapteenille ei jää muuta mahdollisuutta kuin käskeä vene palaamaan takaisin satamaan.

Sukellusvene: elämää syvyyksissä, torstaina 18.11. TV2 klo 20.00

Source Link is.fi