Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5dd1ae73fdb6d95a039a5466e9af9a1c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat tuomitsi Pohjois-Korean uuden ohjuskokeen – Uutisalue

Yhdysvallat tuomitsi Pohjois-Korean uuden ohjuskokeen

Yhdysvallat tuomitsi tiistaina Pohjois-Korean aamulla tekemän ohjuskokeen. Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan ohjuskokeet uhkaavat koko kansainvälistä yhteisöä ja rikkovat YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia.

Yhdysvallat tulee jatkossakin puolustamaan niin Etelä-Koreaa kuin Japania, ulkoministeriö jatkoi.

Ulkoministeriön mukaan kyseessä oli ballistinen ohjuskoe. Aikaisemmin Etelä-Korean asevoimat ilmoitti vain epäilevänsä, että kyseessä oli ballistinen ohjus.

Analyytikot arvioivat, että Pohjois-Korea on saattanut ajoittaa tuoreimman laukaisun ajankohtaan, jolloin YK:n turvallisuusneuvosto keskusteli edellisestä ohjuskokeesta suljettujen ovien takana järjestetyssä kokouksessa.

Kuusi maata, mukaan lukien Yhdysvallat ja Japani, kehottivat ennen maanantain kokousta Pohjois-Koreaa lopettamaan epävakauttavan toiminnan alueella.

Source Link is.fi