Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_28567744fd91798f082bf050de3174bd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvaltain oikeusministeri: Trumpin kartanon kotietsinnälle oli ”todennäköinen peruste” – tuomitsi kritiikin FBI:tä kohtaan – Uutisalue

Yhdysvaltain oikeusministeri: Trumpin kartanon kotietsinnälle oli ”todennäköinen peruste” – tuomitsi kritiikin FBI:tä kohtaan

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland puhui medialle torstai-iltana myöhään Suomen aikaan entisen presidentin Donald Trumpin kartanoon, Mar-a-Lagoon tehdystä kotietsinnästä.

Tiedotustilaisuudessa Garland vahvisti liittovaltion poliisin FBI:n tehneen kotietsinnän.

Erityisesti Trumpin kannattajat ja monet republikaanit ovat olleet raivoissaan kotietsinnästä ja kyseenalaistaneet sen motiivit.

Tiedotustilaisuudessaan Garland sanoi tuomitsevansa liittovaltion poliisia ja oikeusministeriötä sekä näiden työntekijöitä kohtaan suunnatun kritiikin, jota kutsuu ”perusteettomiksi hyökkäyksiksi”.

Etsinnälle ”todennäköinen peruste”

FBI:n yksityisasuntoon tekemän kotietsinnän täytyy saada tuomarin hyväksyntä sen jälkeen, kun lainvalvontaviranomainen on pystynyt osoittamaan todennäköisen syyn etsinnän perustelulle.

Tiedotustilaisuudessa Graland kertoi henkilökohtaisesti hyväksyneensä Trumpin kotiin myönnetyn etsintäluvan.

Garland painotti, ettei päätöstä tutkinnasta ja kotietsinnästä tehty kevyin perustein vaan etsinnälle oli ”todennäköinen peruste”.

Garland sanoi, ettei tutkinnasta voida kertoa tässä vaiheessa enempää.

Yhdysvaltalaismediat raportoivat aiemmin viikolla, että ratsiassa etsittiin asiakirjoja, jotka Trump mahdollisesti otti luvatta mukaansa Valkoisesta talosta.

Lue lisää: FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin kartanoon – ex-presidentin kannattajat pitävät kohtelua törkeänä: ”He pelkäävät, että hän voittaa taas”

Source Link yle.fi