Banner Before Header

Yksi kuva kertoo kaiken Norjan hiihdon tasosta – asiantuntija teki suomalaisittain ankean havainnon

Ruotsin Falunissa hiihdettiin viikonloppuna Skandinavia-cupin kilpailut, jossa paremmuudestaan mittelivät Ruotsin ja Norjan kansalliset kärkikaartit.

Perjantaina lykittiin vapaan sprintit, lauantaina perinteisen normaalimatkat ja sunnuntaina samat matkat vapaalla hiihtotavalla. Kaikki kuusi kisaa päättyivät ruotsalaishiihtäjien juhliin: Jonna Sundling otti triplavoiton ja William Poromaakin kepitti kaikki sekä lauantaina että sunnuntaina.

SVT:n mukaan tämä oli ensimmäinen kerta, kun ruotsalaiset putsaavat pöydän Skandinavia-cupin viikonlopun aikana.

– On aina kivaa voittaa norjalaiset, Poromaa kuittaili SVT:n mukaan.

Ruotsalaisdominanssista on kuitenkaan turha puhua, vaikka ennätykset kuinka paukkuivatkin. Sunnuntain tulokset miesten kisasta nimittäin antavat väkevää osviittaa maastohiihdon voimasuhteista.

29 parhaan joukossa on vaatimattomat 27 norjalaista. Rintaman rikkoi Poromaan lisäksi vain Leo Johansson, joka ehti kymmenenneksi. Maaliin hiihti 176 miestä.

Kuvakaappaus sunnuntain norjalaissävytteisestä tuloslistasta on huvittanut hiihtokansaa Twitterissä. Norjan TV2:n hiihtoasiantuntija Petter Skinstad tosin teki tuloksista suomalaisittain huolestuttavan huomion.

– Poromaa osoitti, että top 10 -sijoitus olympialaisissa on käden ulottuvilla, ja Ruotsin viestijoukkueen menestyssaumat vain vahvistuvat viikonloppu toisensa jälkeen. Toisaalta tuloksista voi nähdä, että Norjan ja Ruotsin joukkueiden välillä on miehissä pieni ero laajuudessa, Skinstad twiittasi.

Muista länsinaapurin hiihtäjistä Calle Halfvarsson osoitti kovaa keskitalven kuntoa Tour de Skillä. Jens Burmanilla on rutkasti potentiaalia, mutta hän kipuilee yhä sitkeiden selkävaivojen kanssa

Venäjä ja Norja ovat ylivoimaiset voittajasuosikit miesten olympiaviestissä, mutta kolmossijasta taistelevat Suomen lisäksi ainakin Ruotsi, Ranska ja jopa Italia.

Source Link is.fi