Banner Before Header

Yle: Maalämmön kysyntä räjähti – halukkaat joutuvat jonot­ta­maan poikkeuksellisen pitkään

Maalämmön kysyntä on kasvanut nopeasti ja paljon, Yle kertoo.

– Tilanne on todella poikkeuksellinen. Koskaan aiemmin kapasiteettia ei ole myyty kokonaan loppuun tähän aikaan vuodesta. Normaalisti omakotitalokohteisiin on saanut ajan parinkin kuukauden päähän, Ylen haastattelema Talman Energiaporauksen toimitusjohtaja Kaisa Eskelin sanoo.

Samaa kertovat alan etujärjestö Sulpu ja muut Ylen haastattelemat toimijat. Porausaikoja joutuu nyt odottamaan vuodenvaihteeseen tai ensi vuoden puolelle saakka.

Taloussanomat kertoi aiemmin keväällä, kuinka kiinnostus aikaisemmin omakotitaloissa yleistyneeseen maalämpöön on kasvanut taloyhtiöissä selvästi. Isännöintiliiton helmikuisessa kyselyssä lähes puolet isännöitsijöistä arvioi taloyhtiön valitsevan seuraavaksi maalämmön.

– Iso ajuri on lämmityskustannusten nousu. Aika moni taloyhtiön kustannuserä on ulkoa annettu, kuten verot, joten katseet kiinnittyvät energiakustannuksiin, Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa kertoi tuolloin Taloussanomille.

Porausjonojen lisäksi viivästystä aiheuttaa pula lämpöpumpuista. Ylen mukaan Sulpu arvioi, että tämä on porausjonojakin suurempi pulma.

Source Link is.fi