Banner Before Header

Yle seuraa: Loppuvatko UPM:n lakot? Paperiliitto ja Metsäteollisuus antavat vastauksensa kello 16 mennessä

Metsäyhtiö UPM:n ja työntekijöitä edustavan Paperiliiton pitkään venynyt työriita voi ratketa tänään perjantaina. Sovittelija Leo Suomaa teki torstaina sovintoehdotuksen riidan ratkaisemiseksi. Vastauksia odotetaan kello 16 mennessä.

Kiistan osapuolet antavat vastauksensa valtakunnansovittelijan toimistolla. Helsingin Bulevardille ovat tulossa Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Työntekijöiden ja työnantajan välillä on ollut kiistaa esimerkiksi työajoista.

Paperiliitto on toivonut alalle yrityskohtaisia sopimuksia. Yrityskohtaisia sopimuksia tehdään esimerkiksi kilpailijoilla Stora Ensossa ja Metsä Groupissa. Uusi sovintoesitys koskee kaikkia UPM:n liiketoimintoja: sellua, erikoispaperia, tarroja, biopolttoainetta ja painopaperia.

Sovintoehdotus oli neljäs.

Edellisen sovintoehdotuksen Paperiliitto hylkäsi kiirastorstaina. Silloin sovintoesityksessä oli mukana neljä UPM:n liiketoimintoa: sellu, erikoispaperi, tarrat ja biopolttoaine.

Painopaperista ei annettu sovintoesitystä. Paperiliitto hylkäsi sovintoesityksen, koska sen piirissä olisi ollut vain puolet UPM:n paperiliittolaisista työntekijöistä. Sopimus ei siis ollut työntekijäpuolen mielestä tarpeeksi kattava.

Paperliiton lakko UPM:n tehtailla on jatkunut vuoden alusta lähtien.

Source Link yle.fi