Banner Before Header

Yleltä jyrkkä vastaus Erdoganin yritykseen puuttua sisältöön: ”Yksin­valtiaan harhaista kuvitelmaa”

Ylen vastaava päätoimittaja on vastannut Turkin presidentti Recep Tayiip Erdoganin uusimpiin vaatimuksiin, jotka liittyivät tällä kertaa Suomen ja Ruotsin valtiontelevisioiden esittämään materiaaliin.

– Turkki ei voi tukea Ruotsin Nato-hakemusta niin kauan kuin sen valtiontelevisiossa näytetään terroristijohtajien haastatteluita, sama pätee Suomeen, Erdogan sanoi uutistoimisto Anadolun mukaan.

Epäselväksi jäi, mitä haastatteluja Erdogan kommenteillaan tarkoitti. Valtiontelevisioilla Erdoganin oletetaan viitanneen Suomen Yleisradioon sekä Ruotsin SVT:hen.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kommentoi Erdoganin vaatimuksia lyhyesti Ylen sivuilla julkaistussa artikkelissa.

– Tyypillistä yksinvaltiaan harhaista kuvitelmaa siitä, että maailma muuttuu sillä, että yritetään suitsia mediaa ja sananvapautta, Jokinen totesi Ylen sivuilla.

Jokisen mukaan Erdoganin kommentit eivät vaikuta Ylen Turkkiin liittyvään uutisointiin jatkossakaan.

– Tämähän ei vaikuta meihin millään tavalla. Päinvastoin tämä ehkä osoittaa, kuinka hyvää työtä me teemme, kun yksinvaltiaat hermostuvat, Jokinen jatkoi.

ERDOGAN tapasi keskiviikkona Venezuelan presidentin Nicolas Maduron. Presidentit pitivät tapaamisen jälkeen yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa Erdogan sivusi myös Suomen ja Ruotsin Nato-kysymystä.

– Nato on turvallisuus­organisaatio, ei terroristiorganisaatio, Erdogan sanoi.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi aiemmin IS:lle antamassaan haastattelussa, että Erdoganin vaatimuksissa on kyse nimenomaan terrorismikysymyksistä. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin asevientirajoitukset ovat Turkille lähinnä sivuseikka.

Turkin mielestä Suomi ja Ruotsi suojelevat henkilöitä, joita Turkki pitää terroristeina. Turkki on esimerkiksi vaatinut, että Kurdistanin työväenpuolue PKK:ta edustavat etsintäkuulutetut henkilöt palautetaan Turkkiin.

Source Link is.fi