Banner Before Header

Ylen Aluevaali-sivusto on auki – lue, ja tiedät mistä kaikesta tulevissa vaaleissa on kyse

Vuosikausia kestänyt sote-vääntö on valmis ja edessä ovat Suomen historian ensimmäiset aluevaalit. Tammikuun 23. päivä suomalaiset valitsevat edustajansa 21 hyvinvointialueen valtuustoihin.

Yle seuraa vaalikampanjoita, sote-keskustelua ja alueuudistuksen tuomaa myllerrystä Suomen poliittisella kentällä.

Ylen vaalikone julkaistaan sivulla 4.1. Koneessa käydään läpi ehdokkaiden arvoja, vastauksia terveys- ja sosiaalipalveluiden järjestämiseen sekä omaa hyvinvointialuetta koskeviin kysymyksiin.

Silloin järjestetään myös Ylen Vaalistartti, jolloin aluevaalit näkyvät laajasti kaikilla Ylen alustoilla ja kanavilla.

Samana päivänä avautuvat myös Ylen vaaliteltat. Ylen aluetoimitusten ylläpitämillä teltoilla keskitytään kunkin hyvinvointialueen uutisiin ja kiistakysymyksiin. Niissä järjestetään myös sote-aiheisiin keskittyviä chatteja, joissa kunkin alueen kärkipoliitikot ovat kommentoimassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin. Vaalistarttipäivänä 4.1. klo 17 alkavassa chatissa aiheena on se, kuinka lähipalveluiden käy alueuudistuksessa.

Vaalisivustolla tullaan myös julkaisemaan alueuudistuksen tuomiin muutoksiin ja valtuustojen toimintaan liittyvät uutiset ja taustat, kannatuskyselyt sekä vaalitentit ja analyysit. Ja tietenkin varsinaisen vaalipäivän tulospalvelu.

Kaikki vaalisisällöt löytyvät siis yhdestä osoitteesta yle.fi/vaalit. Sivu päivittyy jatkuvasti vaalien yli.

Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman kertoo, mistä aluevaaleissa oikein on kyse.

Lue lisää:

Source Link yle.fi