Banner Before Header

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus edelleen suosituin, hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus 53,2%.

Ylen ja Taloustutkimuksen puoluekannatusmittauksessa kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena. Kantansa ilmoittaneiden osuus on pudonnut 68,2 prosenttiin vastaajista.

Perjantaina 7.1. julkaistussa Ylen ja Taloustutkimuksen puoluekannatuskyselyssä kärkisijaa pitää edelleen kokoomus, jolle mitattiin 20,6 prosentin kannatus. Toiseksi suosituimpana jatkaa pääministeripuolue SDP 18,9 prosentilla, ja kolmantena on perussuomalaiset 18,3 prosentin kannatuksella.

Keskustan kannatus on säilynyt ennallaan 12,5 prosentissa, vihreät jatkaa 10 prosentissa ja vasemmistoliitto 8 prosentissa.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on nyt 53,2 prosenttia.

Muiden puolueiden kannatus nousi 1,3 prosenttiyksiköllä ja on nyt 2,6 prosenttia. Joukkoon kuuluvat Ano Turtiaisen johtama Valta kuuluu kansalle -puolue sekä eduskunnan ulkopuoliset puolueet.

Joulukuun kyselyssä kantansa ilmoittaneiden osuus on pudonnut 68,2 prosenttiin vastaajista, kun vielä elokuussa 2021 kantansa ilmoitti 72,4% vastaajista.

”RKP:n kannatus sahaa nyt isosti”

Kokoomustaustainen politiikan asiantuntija Jukka Manninen huomautti Twitterissä, että RKP:n kannatuksessa on tapahtunut suuria muutoksia.

–Huomio kiinnittyy RKP:n kannatukseen, joka sahaa nyt isosti. Marraskuussa oli 5,2%, nyt 3,8%. Jos tuon konvertoi ääniksi, niin pudotusta noin 44000, Manninen kirjoitti.

–Se taas on paljon puolueelle, jonka keskivertoäänisaalis eduskunta- ja kuntavaaleissa 2010-luvulla on 129 000 (pelkissä eduskuntavaaleissa 137 000), Manninen jatkaa.

–RKP:n voinee olettaa olevan lähempänä noita numeroita, jolloin noin 0,5 – 0,8 %-yksikköä kannatusta pitäisi uudelleenkohdentaa.