Ylen suosikkijuontaja Gogi sai shokkiuutisia aloitettuaan armeijan – lopulta puhelin soi ja hän sai tarjouksen, josta oli mahdoton kieltäytyä

Ylen juontaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, 34, ei olisi osannut aavistaa armeijaan lähtiessään, millainen hänen kokemuksestaan armeijan vihreissä tulisi.

Gogi lähti suorittamaan palvelustaan vuonna 2008 Helsingin edustalla sijaitsevaan Isosaareen, jossa koulutettiin varusmiehiä aina vuoteen 2012 asti. Gogi oli tullut juuri tunnetuksi tv-katsojille näyteltyään Romeota suositussa Salatut elämät -sarjassa vuosina 2005–2008.

– En halunnut mennä armeijaan liian vanhana, joten halusin jättää Salkkarit silloin taakseni ja mennä suorittamaan palveluksen.

– Muistan, että jotkut vähän naureskeli ja huuteli siitä, että Salkkarit-Romeo tuli armeijaan, ja sille täytyy pitää tiukka puolivuotinen, Gogi muistelee.

Gogi oli saanut kutsunnoissa näkönsä vuoksi palveluskelpoisuusluokakseen B:n.

– Olin silti ihan into piukeana. Jännitti totta kai, mutta rakastan kokeilla uusia asioita, joten armeija kuulosti hyvältä seikkailulta. Meillä oli myös kiva tupa ja kivoja tyyppejä, joten olin ihan innoissani.

Gogi näytteli Salkkareissa Romeota ennen armeijaa. Kuva vuodelta 2006.

Palvelusta ehti kulua vain alle kaksi viikkoa, kun tilanne muuttui kertarysäyksellä.

– Meillä oli vielä yksi lääkärintarkastus, jossa saadaan rokotteet ja tsekataan, että kaikki on ok. Kun astuin huoneeseen, niin minulle kerrottiin, että en ollut läpäissyt näkötestiä oikeastaan ollenkaan.

Gogille kirjoitettiin heti C-miehen paperit, eli hänet vapautettiin rauhanajan palveluksesta.

– He sanoivat, että onneksi olkoon, olet nyt C-mies. Olin niin shokissa! Olin valmistautunut siihen, että olen seuraavat kuukaudet armeijassa.

– Oletin tietysti, että kaikki oli kunnossa. Kutsunnoissa tiedettiin näköni, mutta he mokasivat siellä sen verran, että eivät tajunneet laittaa minua heti C-luokitukseen.

Gogi olisi halunnut suorittaa armeijan, mutta lääkärit olivat toista mieltä.

Gogi on käyttänyt heikon kaukonäkönsä vuoksi lähes koko aikuisikänsä ajan piilolinssejä.

– Eihän ne lähde silmästä irti millään, mutta armeijan ohjeet ovat mitä ovat. Kai siinä ajatellaan, että jos tositilanteessa menettäisin piilarini jotenkin, niin olisin tietysti ihan hukassa metsässä. Se oli varmasti heidän mielestään liian iso riski.

Sen verran asia kaihersi, että Gogi mietti, voisiko hän tehdä päätöksestä valituksen ja jäädä silti suorittamaan palvelustaan. Lopulta ystävät saivat Gogin pään kääntymään.

– -Konsultoin kavereita, jotka oli käyneet armeijan. He sanoivat, että minulla taitaa olla alun huuma menossa, että lähde nyt vain menemään sieltä, jos sait C-paperit.

Kasarmi sijaitsi saaressa, joten seuraava vene rantaan lähti vasta muutaman päivän päästä.

– Lopulta minut vietiin rantaan ja se oli siinä. Oli kurjaa sanoa tuvalle, että lähden. Meistä oli ehtinyt tulla jo tiivis jengi.

Gogi myöntää, että hän olisi voinut suunnitella elämänsä täysin eri tavalla, jos olisi tiennyt jo heti kättelyssä päätyvänsä C-mieheksi.

Gogi pääsi heti armeijan jälkeen toisenlaisiin hommiin, sillä hänet kutsuttiin Miss Suomi -kiertueen autonkuljettajaksi. Voiton missikisassa vei lopulta Satu Tuomisto.

Onneksi Gogin puhelin pirisi viikon kuluttua armeijasta vapautumisen jälkeen. Luurin päässä oli Tuukka Temonen. Gogi oli tutustunut Salatuissa elämissä ollessaan Temosen näyttelijäpuolisoon Olga Temoseen (o.s. Koskikallio). Pariskunta tuotti Miss Suomi -kisat vuonna 2008, ja Tuukalla oli Gogille yllättävä tarjous.

– Tuukka sanoi tekevänsä Miss Suomi -kiertuetta. He tarvitsivat kuskin misseille, ja pyysi minua siihen hommaan. Niin minusta tuli sitten Miss Suomi -ehdokkaiden kuski! Se oli yksi erikoisimpia ja mieleenpainuvimpia duuneja, mitä minulla on koskaan ollut.

– Eli kävi onni onnettomuudessa, eikä jälkikäteen ole harmittanut yhtään, että armeija päättyi minun osaltani ennen aikojaan.

Lue lisää: Ylen suosikkijuontaja Gogi oli tv-tähti jo teini-ikäisenä – sitten hän sai tarpeekseen ja teki päätöksen, joka muutti kaiken

Source Link is.fi