Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_72ddffbc472d1cb8693b2f5d4d628828, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ylen toimittaja oli ukrainalaisessa synnytyssairaalassa, kun vieressä räjähti Venäjän kranaatti – Uutisalue

Ylen toimittaja oli ukrainalaisessa synnytyssairaalassa, kun vieressä räjähti Venäjän kranaatti

Venäjä on ampunut samaa sairaalaa tänä vuonna jo kolme kertaa.

Kranaatti-iskussa vaurioitunut sairaalan ovi Hersonissa. Kuva: Antti Kuronen / Yle

Yrjö Kokkonen,

Antti Kuronen

HERSON/HELSINKI Venäjä on jälleen ampunut Hersonin lasten- ja naistensairaalaa, kertoo paikalla ollut Ylen toimittaja Antti Kuronen.

– Olin käymässä sairaalassa, kun kuulimme jyrähdyksen. Kaikki menivät suojaan. Kohta kuultiin kovempi pamaus, Kuronen kertoo.

Hetken kuluttua sairaalan henkilökunta meni katsomaan vaurioita. Kranaatti oli osunut vain parinkymmenen metrin päähän sairaalan seinästä. Läheiset ikkunat ja oviaukko olivat kärsineet vaurioita, Kuronen totesi.

Kyseessä oli ilmeisesti venäläinen tykistön tai kranaatinheittimen ammus. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

– Huomattavaa oli, että iskun jälkeen henkilökunta vain jatkoi töitään, Kuronen havaitsi.

Kurosen mukaan kyseessä on suuri keskussairaala, joka ennen sotaa toimi synnytyssairaalana. Tällä hetkellä synnytystoimintaa ei kyseisessä rakennuksessa ole. Sen sijaan taloon tuodaan lapsia, joilla on terveysongelmia. Lisäksi rakennuksessa toimii akuuttien tapausten poliklinikka. Vuodehoitoa tarvitsevat potilaat viedään muualle.

Kyseinen sairaala on joutunut Venäjän iskujen kohteeksi useita kertoja aikaisemminkin. Uusin isku on kolmas tänä vuonna.

Henkilökunnan mukaan Venäjä ampui sairaala-alueelle kranatteja uutenavuotena kello 00.00. Tapauksesta kertoo myös ukrainalainen Ukrinform-nettilehti (siirryt toiseen palveluun).

– Se oli venäläisten uudenvuodentervehdys, toteaa Antti Kuronen.

Hänen ottamassaan kuvassa näkyy sairaalan seinä, johon on osunut ammus. Kurosen tietojen mukaan kyseisessä kohdassa oli vastasyntyneiden osasto.

Sairaalan seinä, jossa näkyy ammuksen iskemän jälkiä. Kuva: Antti Kuronen / Yle

Myös viime viikolla sairaalaa tulitettiin.

Kurosen tietojen mukaan sairaalan lähellä ei ole mitään sotilaallisia kohteita. Sairaalan tulittaminen on Kurosen mukaan ehdottomasti sotarikos.

Lue lisää:

The Guardian: Kherson maternity hospital hit as Russia continues bombardment (siirryt toiseen palveluun)

Ylen Ukraina-uutisten päivittyvä seuranta

Source Link yle.fi