Banner Before Header

Ylen vaalistartti kertoo, mistä palveluista äänestetään aluevaaleissa – seuraa suorana kello 17.10 alkaen

Aluevaalit pidetään noin kolmen viikon kuluttua, mutta Yle starttaa vaalit jo tänään. Ylen vaalikone aukeaa ja virtuaaliset vaaliteltat (siirryt toiseen palveluun) avautuvat keskusteluille.

Yle Areenassa nähdään kello 17.10 alkaen lähetys, jossa käydään läpi, mistä palveluista vaaleissa äänestetään ja millaiset asiat eri puolella Suomea puhuttavat.

– Valtakunnallisesti tunnetut poliitikot kohtaavat sotealan ammattilaisia heidän arjessaan. Historiallisten ensimmäisten aluevaalien alla vierailemme myös Suomen jokaisella hyvinvointialueella ja kerromme, mitkä aiheet milläkin alueella nousevat ihmisten mieleen, lähetyksen tuottaja Aki Karjalainen sanoo.

Lähetyksessä avataan esimerkiksi Jyväskylän vaikeaa hammaslääkäripulaa, Etelä-Savon saattohoidon tilannetta ja nuorisopsykiatrian määrän tarpeen kasvua, joka näkyy muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Mukana ovat myös sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen Tampereen yliopistosta ja eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä Turun yliopistosta. Lähetyksen juontaa Riika Raitio.

Yle seuraa vaalistarttilähetystä suorana myös verkossa. Päivä huipentuu TV1:ssä kello 21, kun aluevaalien ensimmäisessä vaalitentissä kohtaavat yhdeksän eduskuntapuolueen edustajat.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon kello 23:een saakka.

Aiheesta lisää:

Source Link yle.fi