Banner Before Header

Yli 23 miljoonan tulot – heidät Smartly nosti tulo­huipulle: ”On kunnia maksaa veroja Suomeen”

Smartly.io:n perustajista Kristo Ovaska ja Tuomo Riekki nousivat valtakunnan tulokärkeen. Kyseessä on teknologiayritys, joka tekee tuotekehitystä Suomessa.

Yhtiön toimitusjohtaja Ovaska ansaitsi viime vuonna 23,3 miljoonaa ja Riekki, hallituksen jäsen lähes saman verran valtaosin pääomatuloina.

– On kunnia maksaa veroja Suomeen ja olla mukana rakentamassa Suomesta entistä kilpailukykyisempää yhteiskuntaa, Ovaska kommentoi tulotietojaan keskiviikkona.

Ovaska muistutti, että Suomessa ”koulutus, terveydenhuolto, turvallisuus ja toimiva infrastruktuuri sekä yhteiskunnan turvaverkostot” ovat huippuluokkaa. Tämä on hyvä pohja rakentaa kansainvälisesti menestyvää teknologiayritystä.

– Tämä mahdollistetaan tukemalla rakenteita, joissa syntyy vahvoja yrityksiä ja yrittäjiä, jotka myös tulevaisuudessa maksavat veronsa Suomeen. Olemme jo viime vuosina nähneet, että täällä syntyy jatkuvasti upeita uusia firmoja, kuten Smartly.io, Wolt, Relex ja Aiven, Ovaska totesi lausunnossaan.

– Uskomme, että tämä on vasta alkua. On kunnia olla osana rakentamassa Suomeen uutta kasvuyritysten sukupolvea.

Henkilöstön määrä kasvanut pandemian aikana

Teknologiayritys Smartly.io työllistää tällä hetkellä yli 650 henkilöä ympäri maailman ja heistä noin puolet työskentelee Suomessa. Suomen pääkonttorin henkilöstö on kasvanut pandemian aikana noin 180:stä yli 320:n työntekijään.

Henkilöstöjohtaja Katariina Korhonen kertoo työntekijöiden koulutustaustan olevan sekä kaupalliselta että tekniikan alalta. Mitä alaa nuorten kannattaisi nyt lähteä opiskelemaan, päästäkseen nousuun mukaan?

– Kannustaisin seuraamaan omia kiinnostuksen kohteita ja panostamaan niihin täysillä. Kielten ja matemaattisten aineiden rooli kasvaa tulevaisuuden osaajien keskuudessa, hän vinkkaa.

Smartly.io:n verkkosivuilla on avoinna 160 työpaikkailmoitusta. Korhonen kertoo, että tällä hetkellä haetaan osaajia muun muassa tuotekehitykseen, myyntiin ja asiakaspalveluun.

– Ohjelmointialan osaajien tarve on erityisen suuri nyt ja tulevaisuudessa. Tuoteorganisaatiossa korostuu juuri tietynlainen tuotekehitysosaaminen, pelkkä ohjelmointikielien hallinta ei riitä vaan on ymmärrettävä myös asiakaslähtöisen tuotekehityksen tarpeita, hän kertoo.

Lue lisää: Ketkä tienasivat Suomessa yli 100 000 euroa? Katso IS:n Verokoneesta

Source Link is.fi