Banner Before Header

Yli 260 kuolonuhria vaatineen kauhukilpailun järjestäjiltä järkyttävä moka – ilmoittivat väärän miehen kuoleman

Moottoripyöräkilpailu Mansaaren ajot, jossa on vuosien saatossa kuollut yli 260 ihmistä, on tiedottanut väärän ihmisen kuolemasta. Kisan järjestäjät kertoivat rumasta mokastaan keskiviikkona.

Lauantaina sivuvaunuluokan kilpailussa menehtyi ensimmäisten tietojen mukaan sivuvaunussa istunut ranskalainen Olivier Lavorel. Nyt järjestäjät kuitenkin kertovat, että Lavorel on elossa ja moottoripyörää ajanut toinen ranskalainen César Chanal on se, joka kuoli lauantaina.

Lue lisää: Pahamaineinen kauhukilpailu vaati jälleen yhden kuolonuhrin – kuolleiden määrä on kylmäävä

Järjestäjien mukaan toinen kilpailijoista sai onnettomuudessa kuolettavia vammoja ja toinen löydettiin onnettomuuspaikalta tajuttomana.

Aiemmin kuolleeksi julistettu Lavorel makaa sairaalassa kriittisessä tilassa.

– Ensimmäinen vainajan tunnistaminen suoritettiin vakiintuneen menettelyn mukaisesti ja näyttäisi johtaneen virheelliseen tulokseen. Uskoaksemme César Chanal kuoli onnettomuuspaikalla ja Olivier Lavorel on sairaalahoidossa, järjestäjien tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että molempien kuljettajien perheisiin on otettu yhteyttä ja että virheelliseen tulokseen johtanut tunnistamisprosessi käydään perusteellisesti myöhemmin läpi.

– Ajatuksemme ovat nyt Olivierin ja Césarin perheiden ja läheisten tukena tänä todella musertavana aikana. Pyydämme, että asiaa ei puida sosiaalisessa mediassa, tiedote päättyi.

Ensimmäistä kertaa Mansaaren ajoihin osallistuneet Lavorel ja Chanal olivat menestyneet kansallisen tason kilpailuissa hyvin.

Viime viikolla Mansaaren ajojen harjoituksissa kuoli walesilainen Mark Purslow, 29. Maanantaina kisassa menetti henkensä pohjoisirlantilainen Davy Morgan, 52.

Vuodesta 1907 järjestetty kilpailu on yksi moottoriurheilumaailman vaarallisimmista. Englannin koillisrannikolla sijaitsevan Mansaaren julkisilla kaduilla järjestetyssä kisassa ajetaan saaren ympäri kulkevalla 60 kilometrin pituisella radalla.

Keskinopeudet nousevat yli 200 kilometriin tunnissa ja valtaosa radan yli 260 mutkasta on niin sanotusti sokeita. Radalla ei ole kunnollisia turva-alueita.

Kilpailussa on kuollut sen historian aikana 263 kilpailijaa.

Source Link is.fi