Banner Before Header

Yli kuuden vuoden takainen painajaismainen parveke­turma vaati vielä yhden kuolon­uhrin

Kaliforniaa kesäkuussa 2015 järkyttäneestä parveketurmasta selvinnyt Aoife Beary on kuollut kotimaansa Irlannin pääkaupungissa Dublinissa. Tapauksesta uutisoivan BBC:n mukaan kuolinsyy oli aivohalvaus. Beary oli menehtyessään 27-vuotias.

Runsaat kuusi vuotta sitten Berkeleyn kaupunkiin kesätyön perässä matkustanut irlantilaisnainen oli viettämässä 21-vuotissyntymäpäiväänsä, kun kerrostalon neljännessä kerroksessa sijainneen asunnon parveke romahti. Onnettomuus vaati kuusi kuolonuhria, joista kaikki olivat irlantilaisia kesätyöntekijöitä.

Lue lisää: Parveke romahti kesken synttäreiden, kuusi kuoli Kaliforniassa

Myöhempinä vuosinaan Beary puolsi aktivistina tiukempia säännöksiä Kalifornian rakennusalalle. Onnettomuustutkinnassa parveketta tukeneet puutolpat havaittiin lahonneiksi, ja rakennuksesta vastannutta yritystä vastaan oli nostettu aiemmin oikeuskanteita. Yritys ei ollut kertonut asiasta rakennusluvan myöntäneille osavaltion viranomaisille.

Kesän 2015 onnettomuus jätti Bearyyn elinikäisiä vammoja. Hän kärsi aivovammasta ja luunmurtumista käsissä, lantiossa ja leuassa sekä haavoista maksassa, munuaisissa ja pernassa. Myöhemmin hänelle tehtiin sydänleikkaus.

Brittilehti Mirrorin mukaan Yhdysvaltain suurlähetystö välitti lauantaina osanottonsa Bearyn perheelle.

Source Link is.fi