Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a623ed213ad1b5121c5855ae7c9d299e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yliopistopaikat jakoon Etelä-Koreassa: ilmatila suljetaan ja lentoja siirretään, kun puoli miljoonaa nuorta hiljentyy englannin kuuntelukokeeseen – Uutisalue

Yliopistopaikat jakoon Etelä-Koreassa: ilmatila suljetaan ja lentoja siirretään, kun puoli miljoonaa nuorta hiljentyy englannin kuuntelukokeeseen

Etelä-Korean ylle laskeutui tänään hiljaisuus, kun 509 000 opiskelijaa keskittyi tekemään kansallista yliopistojen pääsykoetta.

Yhdeksän tunnin Suneung-kokeen avulla jaetaan paikat parhaisiin yliopistoihin, mutta kilpailua käydään myös korkeammasta sosiaalisesta asemasta, kovapalkkaisista työpaikoista ja paremmista avioliittonäkymistä.

Etelä-Korean äärimmäiseen kilpailuun perustuva koulutusjärjestelmä kohdistaa opiskelijoihin valtavia paineita. Järjestelmää onkin pidetty syynä maailman korkeimpiin masennus- ja itsemurhalukuihin maan teini-ikäisten keskuudessa.

Osa vanhemmista haluaakin lievittää kokelaiden stressiä ennen koetta.

– Haluan kertoa tyttärelleni olevani ylpeä hänen tekemästään työstä tähän asti. Koe ei määrittele häntä ihmisenä, oli lopputulos mikä tahansa, sanoo kokelaan äiti Koh Min-soon uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Uutistoimisto kertoo, että soulilaisen koulun ulkopuolella silminnähden hermostuneiden kokelaiden nähtiin pitävän vanhempiaan kädestä ennen koetta. Joidenkin nähtiin rukoilevan ja toiset ottivat selfieitä perheidensä kanssa.

Testiin myös koronapositiivisena

Koronapandemia on lisännyt kokelaiden lisäksi myös vanhempien ja opetusviranomaisten paineita.

Kaikki kokeeseen liittyvä opetus julkaistiin verkkoon kaksi viikkoa ennen koetta. Oppilaita ja heidän perheitään on opastettu pysymään kotona mahdollisimman paljon koetta edeltävänä aikana.

Torstaina Etelä-Koreassa raportointiin lähes 3 300 positiivista koronatestiä. Kokeeseen saapuneet oireilevat tekevät testin eristyksissä ja noin 70 aiemmin positiivisen tuloksen saanutta osallistuu kokeeseen sairaalatiloissa.

Mattimyöhäiset poliisisaattueessa

Suneungin merkitys näkyy sen aikana koko yhteiskunnassa, joka poistaa aktiivisesti häiriötekijöitä kokeeseen osallistujilta.

Maan lentokentillä kaikki nousut ja laskut on keskeytetty 35 minuutin englannin kuuntelun ajaksi. Alailmatila on suljettu lentoliikenteeltä ja kaikkien koneiden on pysyteltävä sen aikana yli 10 000 jalan (3 km) korkeudessa. Maan liikenneministeriön mukaan 79 lentoa on siirretty kokeen takia.

Julkiset virastot, pankit ja osakemarkkinat avautuivat maassa tuntia tavallista myöhemmin, jotta kukaan ei myöhästy kokeesta aamuruuhkan takia. Tästä huolimatta moottoripyöräpoliisit valmistautuivat saattamaan myöhässä olevia kokelaita ruuhkien ohi.

AFP:n vierailemassa koulussa yksi oppilas saapui kokeeseen poliisiautossa ja sai poliiseilta myös kannustavat taputukset sisään mennessään.

– Tämä on hyvin tärkeä päivä kokelaille. Kulunut vuosi on ollut heille vaikea. Yritämme tehdä voitavamme tukeaksemme heitä, kansallisen poliisiviraston virkamies sanoi AFP:lle ennen kokeen alkamista.

Voit keskustella aiheesta 19.11. klo 23:een saakka.

Lue lisää:

Source Link yle.fi