Yllätykset jatkuvat MM-karsinnoissa – suora kisapaikka karkasi Euroopan mestareilta

Yllätykset jatkuivat jalkapallon MM-karsintojen päätöskierroksella maanantaina. Sunnuntaina Portugali valahti jatkokarsintaan hävittyään viime hetkien maalilla Serbialle kotonaan, maanantai-iltana seuraan liittyi kesällä EM-kultaa juhlinut Italia.

Italia lähti päätösotteluunsa Pohjois-Irlantiin lohkonsa piikkipaikalta. Joukkue oli tasapisteissä Sveitsin kanssa, mutta maalieron turvin edellä. Belfastista odotuksissa oli voitto ja kisapaikan varmistaminen, mutta toisin kävi.

Pohjois-Irlanti jätti Euroopan mestarit maaleitta, joten kun Sveitsi samaan aikaan nuiji Bulgarian maalein 4–0, Italia valahti lohkon kakkoseksi. Suoran kisapaikan valloitti Sveitsi.

Vuoden 2018 MM-kisoista Italia jäi kokonaan ulos, kun se hävisi jatkokarsinnassa Ruotsille. Tuon pettymyksen toistuminen olisi katastrofi, vaikka välissä tulikin Euroopan mestaruus.

Illan muissa karsintaotteluissa ei ratkottu yhtä isoja asioita. Skotlanti kuitenkin aiheutti Tanskalle karsintarupeaman ensimmäisen tappion ja nousi voitollaan sijoitetuksi joukkueeksi jatkokarsintoihin.

Englanti vastasi illan karuimmista murskajaisista, kun se jyräsi San Marinon maanrakoon maalein 10–0. Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane iski ensimmäisellä puoliajalla neljä osumaa.

Source Link is.fi