Banner Before Header

Yrityskauppa siivitti Varsinais-Suomen tulo­kärkeen uuden nimen

Varsinais-Suomen suurituloisimmaksi kiilasi uusi nimi, tietojärjestelmä- ja talouspalveluyritys Starian myynyt Juha Tommila.

Vaaka Partners osti Starian osake-enemmistön keväällä 2020.

Juha Tommila rikastui myymällä perustamansa yrityksen Staria Oyj:n osake-enemmistön.

Starian perustanut Tommila on 111 609 euron ansiotuloillaan ja 14 531 084 euron pääomatuloillaan koko Suomen 10. eniten tienannut. Veroja hän maksoi lähes viisi miljoonaa euroa.

Muita yllätyksiä ei Varsinais-Suomen tulokärjessä ollut. Toisena listalla on liikemies Antti Aarnio-Wihuri. Hänen ansiotulonsa olivat vuonna 2020 yhteensä 1  309 048 euroa ja pääomatulot 4 536 695 euroa.

Liikemies Antti Aarno-Wihuri on totuttu näkemään joka vuosi maakunnan tulokärkien listalla.

Kolmantena listalla on Hanna Nurminen yhteensä 4,8 miljoonan euron tuloillaan. Herlinin sukuun kuuluva Nurminen toimii Koneen säätiön asiamiehenä ja hallituksen puheenjohtajana.

Neljäntenä listalla on kiinteistösijoittaja Heikki Vaiste 4,2 miljoonan euron tuloillaan ja viidentenä TS-Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Kati Ruola, jonka tulot olivat noin neljä miljoonaa euroa.

Listoilta voi puuttua nimiä, sillä runsaat 2000 suomalaista on pyytänyt poistamaan nimensä medialle annettavasta julkisten verotietojen aineistosta.

Source Link is.fi