Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_abb69fa5e22795d0aa6f8d086b72f8b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
5-vuotiaan isä sammui Tallinnan-laivalle – poliisi oli satamassa vastassa – Uutisalue
Banner Before Header

5-vuotiaan isä sammui Tallinnan-laivalle – poliisi oli satamassa vastassa

Muut matkustajat huolestuivat isän mukana olleesta lapsesta.

Tallinnasta Helsinkiin 5-vuotiaan poikansa kanssa matkustanut isä sammui kesken matkan laivan baariin.

Poika yritti herätellä isäänsä, mutta tämä ei reagoinut, vaan jatkoi nukkumista sikeästi.

Tämä ei jäänyt kanssamatkustajilta huomaamatta 3,5 tuntia kestäneen laivamatkan aikana syksyllä 2021.

Yksi matkustajista ilmoitti huolestaan laivan henkilökunnalle, joka otti lapsen hoiviinsa siihen saakka, kunnes laiva pääsi satamaan. Lopulta satamassa vastaan tulleet poliisit saivat herätettyä sammuneen isän.

Syyttäjän mukaan isä aiheutti toiminnallaan lapsen terveydelle tai hengelle vaaran. Siitä syystä hän vaati isälle rangaistusta heitteille­panosta.

Isä kiisti syyttäjän vaateet. Isä kertoi olleensa paluumatkalla hyvin väsynyt, sillä hän oli herännyt poikansa kanssa aikaisin lähtöpäivänä.

Isä myönsi juoneensa alkoholia, mutta hänen mukaansa poika ei joutunut kuitenkaan vaaraan. Isä perusteli asiaa sillä, että ravintolatila oli myös lapsille sopiva ja lapset pystyivät leikkimään viereisellä leikkialueella.

Oikeudessa todistajana kuullun miehen mukaan lapsella ei ollut leikkialueella mitään hätää.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi miestä vastaan nostetun syytteen.

Se kylläkin moitti isää siitä, että tämä ei kyennyt väsymyksen ja juopumisen takia huolehtimaan asianmukaisesti lapsesta. Oikeuden mukaan vaarana oli, että lapselle olisi voinut aiheutua vaaratilanteita.

Konkreettisia vaaratilanteita ei kuitenkaan syntynyt, ja tästä syystä oikeus hylkäsi miestä vastaan nostetun syytteen.

Käräjäoikeuden lokakuussa antama tuomio on lainvoimainen.

Source Link is.fi