Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_61675b6d481a6bcbd03a97a78fc8a565, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Zelenskyi: Ukrainan ilma­torjuntaohjukset loppuivat kesken – tuhoisa seuraus – Uutisalue
Banner Before Header

Zelenskyi: Ukrainan ilma­torjuntaohjukset loppuivat kesken – tuhoisa seuraus

Zelenskyi on peräänkuuluttanut liittolaisilta Ukrainan kohdalla samanlaista yhtenäisyyttä kuin mitä Israelille on osoitettu.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi antoi yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa pysäyttävän esimerkin kuvaillakseen, miksi Ukrainalle on tärkeä saada enemmän apua länneltä.

Zelenskyin mukaan Venäjä onnistui viime viikon torstaina tuhoamaan tärkeän Trypilskan voimalaitoksen, koska Ukrainalta loppuivat ilmantorjuntaohjukset. Trypilskan lämpövoimala oli yksi Kiovan alueen suurimmista sähköntoimittajista.

Zelenskyin mukaan Ukraina sai tuhottua Venäjän 11 ohjuksesta vain seitsemän ensimmäistä ennen kuin ilmatorjuntaohjukset loppuivat. Loput neljä ohjusta tuhosivat voimalan, Zelenskyi sanoi PBS-kanavalle.

Ukraina on edeltävien kuukausien aikana vaatinut länneltä enenevässä määrin muun muassa juuri ilmatorjuntakalustoa.

Venäjä on tehnyt Ukrainan sähköverkkoon toistuvasti iskuja, joiden seurauksena yli miljoona ihmistä on jäänyt ilman sähköä. Ukrainan energiaministeriön mukaan myös myrskyt ovat katkaisseet sähköjä, koska sähköinfrastruktuuri on vaurioitunut ilmaiskuissa.

Zelenskyi vedonnut maan liittolaisiin, että ne osoittaisivat Ukrainan kohdalla samanlaista yhtenäisyyttä kuin Israel on saanut osakseen.

Hän kiitti ilmatorjunta-avusta niitä länsiliittolaisia, jotka ovat auttaneet Ukrainaa. Zelenskyi kuitenkin totesi Telegram-viestissään, että ”Venäjän hyökkäysten voima vaatii laajempaa yhtenäisyyttä.”

– Israelia puolustaessaan vapaa maailma on osoittanut, että tällainen yhtenäisyys ei ole ainoastaan mahdollista, mutta samaan aikaan sataprosenttisesti vaikuttavaa, Zelenskyi jatkoi AFP:n mukaan.

Israel sanoi aiemmin torjuneensa Iranin viikonloppuisen ilmahyökkäyksen läntisten liittolaistensa tuella.

Lännen tuki Ukrainalle sen sijaan on horjunut viime kuukausina. Esimerkiksi Yhdysvalloissa sotilasapupaketti on jumittanut kongressissa jo kuukausia.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää pitkään kongressissa jumittaneesta Ukrainan tukeen liittyvästä lakipaketista tällä viikolla, republikaanijohtaja Mike Johnson sanoi maanantaina.

Source Link is.fi