Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3ee078cf9e679321a7005998f23ac9d7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Pesäpalloilija Joni Rytköstä koskeva esitutkinta on valmis – lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö syyteharkintaan – Uutisalue
Banner Before Header

Pesäpalloilija Joni Rytköstä koskeva esitutkinta on valmis – lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö syyteharkintaan

Joensuun Mailassa pelaavan Rytkösen epäillään lähettäneen sosiaalisessa mediassa seksuaalissävyisiä viestejä alaikäisille.

Pesäpalloilija Joni Rytkönen lyö palloa Itä-Länsi-ottelussa vuonna 2019.

Joni Rytkönen on ollut toukokuusta 2023 lähtien hyllytettynä Joensuun Mailan toiminnasta. Kuva: All Over Press

Pesäpalloilija Joni Rytkösen epäillyt seksuaalirikokset etenevät syyteharkintaan. Itä-Suomen poliisi on saanut Rytköseen liittyvän esitutkinnan valmiiksi, kertoo rikoskomisario Tomi Lautanen. Molemmat Rytköseen liittyvät tapaukset on tutkittu lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Suomen Pesäpalloliitto tiedotti viime vuoden toukokuussa, että Joensuun Mailaa edustavaa Rytköstä epäiltiin häirinnästä. Tämän jälkeen asia siirtyi Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkintaan. Myös poliisi alkoi tutkia tapausta.

Epäillyn rikoksen uhri oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias tyttö.

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta katsoi Rytkösen häirinneen kahta alaikäistä pesäpallon harrastajaa sosiaalisessa mediassa. Lautakunnan mukaan Joni Rytkönen lähetti heille seksuaalissävytteisiä viestejä ja toiselle myös seksuaalisia kuvia ja videoita. Lautakunta katsoi, että Rytkösen teot loukkasivat tyttöjen seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Myös Joni Rytkönen teki rikosilmoituksen. Tytön epäiltiin esittäneen tai levittäneen Rytköstä seksuaalisesti esittävän kuvan tai kuvatallenteen siten, että teko loukkaisi hänen itsemääräämisoikeuttaan. Sekä poliisi että syyttäjä kuitenkin katsoivat, että asiassa ei ole riittävää näyttöä tutkinnan jatkamiseen.

31-vuotias Joni Rytkönen on pelannut Superpesiksessä vuodesta 2013 lähtien ja tuoreimpana Joensuun Mailassa. Joukkue siirsi pelaajan pois kokoonpanostaan toukokuussa, kun seksuaalinen häirintä nousi esiin.

Olympiakomitean hallinnoima urheilun eettinen kurinpitolautakunta asetti Rytkösen myös viiden kuukauden pelikieltoon. Kielto päättyy 30. kesäkuuta.

Esitutkinnan valmistumisesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Source Link yle.fi