Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9f80e62b035dab55b887c4c38bf78822, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Suomen tunnetuin vanki­karkuri joutuu jälleen kiven sisään – Uutisalue
Banner Before Header

Suomen tunnetuin vanki­karkuri joutuu jälleen kiven sisään

Jan Jalutsi tunnusti rikokset, mikä lievensi hänen tuomiotaan.

Turun hovioikeus on tuominnut Suomen tunnetuimpana vankikarkurina muistetun Jan Jalutsin, 61, kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeus päätyi lieventämään tuomiota, sillä Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli tuominnut Jalutsin törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjät katsoivat hovioikeudessa, että Jalutsin tuomiota voidaan alentaa hänen tunnustamisensa perusteella.

Kyseessä olevat rikokset sijoittuvat elokuuhun 2020. Jalutsi piti tuolloin lohjalaisessa asunnossa noin 400 gramman, pitoisuudeltaan 50 prosentin erää amfetamiinia, josta oli myyty 20 grammaa toiselle tapauksessa syytteessä olleelle henkilölle. Jalutsi oli saanut maksuksi kaupasta 2 080 euroa.

Syytteessä oli myös Jalutsin naisystävä, joka tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta. Hovioikeus päätyi lieventämään myös naisystävän tuomiota.

Poliisit olivat löytäneet myös pienempiä eriä eripitoista amfetamiinia sekä Jalutsin että naisystävän osoitteista. Sen lisäksi oli löytynyt tupakan ja marihuanan sekoitusta sekä lääkkeitä, joihin ei ollut reseptiä.

Asunnosta oli löytynyt myös haulikko, pienoiskivääri, revolveri, pistooli, erilaisia aseiden osia sekä 940 erilaista patruunaa.

Jalutsin mukaan poliisin jääkaapin vetolaatikosta löytämä iso erä amfetamiinia ei kuulunut hänelle. Puolustuksen mukaan eräs henkilö oli käynyt kyseisellä asunnolla ja kertonut jättäneensä pakastimeen viinapullon.

Kun Jalutsi oli mennyt siirtämään pulloa, jotta sisältö ei jäädy, hän oli huomannut kyseessä olevan huumausaine. Pian sen jälkeen poliisi oli tullut tekemään kotietsintää. Jalutsi ei nimennyt asunnolla vieraillutta henkilöä. Käräjäoikeus piti väitettä epäuskottavana.

Naisen asunnolta löytyneen huume-erän Jalutsi myönsi kuuluvan itselleen. Hän kertoi käyttävänsä siitä itselääkityksenä ADHD:hen. Ampuma-aserikoksen Jalutsi myönsi teonkuvauksen mukaisesti.

Jan Stefan Moilasena alun perin tunnetuksi tullut Jalutsi aloitti rikollisen uransa jo 80-luvulla. Hän pakeni vankilasta seitsemän kertaa ja rahoitti pakojaan pankkiryöstöillä. Hän on viettänyt elämästään 20 vuotta vankilassa.

Jalutsin edellinen huumetuomio on vuodelta 2009. Hän istui neljän vuoden tuomiosta noin puolet. Sen jälkeen hän on ollut oikeudessa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta, jotka syytteen mukaan kohdistuivat hänen silloiseen avopuolisoonsa. Pahoinpitelysyyte hylättiin.

Source Link is.fi