Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b562d9e01d1458c92f047d7b59917764, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Nato-komentajalta vakava varoitus Venäjän hybridisodan­käynnin keinoista – Uutisalue
Banner Before Header

Nato-komentajalta vakava varoitus Venäjän hybridisodan­käynnin keinoista

Nato-komentajan mukaan puolustusliiton jäsenmaat tekevät yhteistyötä vastatakseen uhkaan.

Venäjän hybridisodankäynnin keinot uhkaavat jopa miljardin ihmisen turvallisuutta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, varoittaa Naton jäsenmaiden laivastojen ja meri­voimien keskitetyn esikunnan varakomentaja, vara-amiraali Didier Maleterre sanoo The Guardianin mukaan.

Maleterren mukaan esimerkiksi vedenalaisia kaapeleita ja putkia, joista Euroopan valtiot ja kommunikaatio riippuvat, ei ole rakennettu kestämään ”hybridisodankäyntiä,” jota Venäjä ja muut Naton vastustajat pyrkivät harjoittamaan.

– Tiedämme, että venäläiset ovat kehittäneet paljon vedenalaista hybridisodankäyntiä häiritäkseen Euroopan taloutta kaapeleiden, internetkaapeleiden ja putkien kautta. Koko taloutemme veden alla on uhattuna, Maleterre sanoo.

– Ja haluan olla erittäin selvä, tiedämme venäläisten kehittäneen jopa ydinsukellus­veneitä toimimaan veden alla. Joten emme ole naiiveja ja me [Nato-maat] teemme yhteistyötä.

Lue lisää: Ohjuslentoja, droneiskuja, kaasuputkituhoja… Mitä Itämerelle on tapahtunut? Asiantuntijoilla selvä arvio

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun vedenalaisten putkien ja kaapeleiden turvallisuus herättää huolta. Esimerkiksi maaliskuussa ruotsalainen turvallisuus­asiantuntija Joakim von Braun varoitti, että Venäjän muodostamasta uhkasta.

– Uhka on suuri. Osittain koska pinnan alla tapahtuvia asioita on hankala dokumentoida, von Braun sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Von Braun piti ongelmallisena sitä, että Itämeren pohjassa kulkevia kaapeleita ja kaasuputkia on niin vaikea suojella esimerkiksi niiden pituudesta johtuen. Hän sanoo Venäjällä olevan Ruotsin Nato-jäsenyyden myötä ”yksi syy lisää yrittää rangaista Ruotsia”.

Aftonbladet huomioi, että useat alueet Ruotsissa ovat täysin riippuvaisia kaapeleiden toiminnasta. 95 prosenttia maan internetliikenteestä hyödyntää merenalaisia kaapeleita.

Source Link is.fi