Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7455208751b1202305076013a5919a95, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Jari-Veikon aamulenkki sai Tanskassa hurjan käänteen: ”Hirveät lieskat” – Uutisalue
Banner Before Header

Jari-Veikon aamulenkki sai Tanskassa hurjan käänteen: ”Hirveät lieskat”

Tanskassa asuva suomalainen kertoo, millainen tunnelma Tanskan kaduilla vallitsi tulipalon syttymisen jälkeen. Kaduilla näkyy vihaisia tanskalaisia.

Tanskassa vietetään tiistaina maan entisen hallitsijan kuningatar Margareetan 84-vuotissyntymäpäivää.

Jari-Veikko Kauppinen oli aamuisella kävelylenkillä. Aurinko paistoi ja Tanskan liput liehuivat saloissa kuningattaren merkkipäivän kunniaksi. Kauppinen kertoo tanskalaisten olleen juhlatuulella.

Juhlahumu hälveni Kööpenhaminan Fisketorgetilla.

– Hirveän voimakas outo haju tuli. Kävelin mäen alas ja sitten näkyivät hirveät lieskat, savu ja pelastuslaitoksen autojen sireenit soivat.

Kauppinen yritti kysyä ihmisiltä, mitä oikein tapahtuu. Kukaan ei osannut vastata.

Kauppinen havahtui outoon hajuun kesken aamulenkin. Kuva: Jari-Veikko Kauppinen

Kööpenhaminan pörssirakennus, yksi Tanskan vanhimmista rakennuksista, on tulessa.

Rakennuksen sammutustöihin osallistui yli 100 Kööpenhaminan pelastuslaitoksen työntekijää. Tanskan yleisradioyhtiö DR:n mukaan paloa ei ole vieläkään saatu hallintaan. Palo on nyt levinnyt kaikkiin kerroksiin.

Pörssirakennus on yksi Tanskan vanhimmista ja paikallisille erittäin rakas.

Kauppinen sanoo keskustelleensa tänään useampien vanhempien ihmisten kanssa tapahtuneesta. Hän kuvailee, että ilmassa on pettymystä, masennusta ja vihaa.

– Vanhemmat ihmiset ovat tottuneet Tanskan turvallisuuteen koko ikänsä. Tukipilari täällä on horjahtanut erittäin ratkaisevasti. Siksi tämä pettymys, viha, katkeruus, masennus.

Rakennus sijaitsee Slotsholmenilla, lähellä Christiansborgin linnaa. Kauppinen luonnehtii, että rakennus sijaitsee arvoalueella, eikä siellä ole totuttu näkemään tällaista.

Katuja on suljettu ja paikalla on myös lukuisia poliiseja. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

– Ensimmäistä kertaa näen täällä katastrofin ja miten se vaikuttaa katukuvaan ja ihmisiin. Irrationaalinen on ehkä oikea sana.

Jari-Veikko Kauppinen kuvailee, että pörssirakennus sijaitsi arvoalueella. Kuva: Jari-Veikko Kauppinen

Tapahtunut ei järkyttänyt Kauppisen turvallisuuden tunnetta. Hän on asunut Tanskassa viisi vuotta, eikä ole törmännyt vastaavaan ennen. Hän sanoo, että Tanska on Suomea turvallisempi maa.

– Suomalaisuus ei lähde koskaan minusta. Monet ovat pyytäneet minua sanomaan rehellisesti, onko täällä asiat paremmin kuin Suomessa. Täällä on kaikki paremmin kuin Suomessa.

Lue lisää: Massiivinen tulipalo Kööpenhaminassa – pörssi­rakennuksen julkisivu vaarassa romahtaa

Source Link is.fi