Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f56a4f1ecb6239e866d8f3febee168db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Arvio sotatoimista: Näin Israel voi vastata hyökkäykseen | Verkkouutiset – Uutisalue
Banner Before Header

Arvio sotatoimista: Näin Israel voi vastata hyökkäykseen | Verkkouutiset

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin kerrottiin painostaneen Israelia rajoittamaan sotilaallista vastaustaan Iranin viikonloppuna tekemään ohjus- ja lennokkihyökkäykseen. Biden teki selväksi, ettei Yhdysvallat osallistuisi minkäänlaisiin hyökkäyksellisiin toimiin.

Neljä amerikkalaista hallintolähdettä kertoo NBC:lle, että Israelin tulevien toimien odotetaan jäävän rajallisiksi. Israel todennäköisesti iskee Iranin alueen sijasta maan tukemien miliisijoukkojen kimppuun esimerkiksi Syyriassa, Libanonissa, Irakissa tai Jemenissä.

Arvio pohjautuu aiempiin keskusteluihin Israelin johdon kanssa. Maan asevoimat (IDF) oli kartoittanut erilaisia tapoja vastata Iranin odotettuun hyökkäykseen. Israelin vastaiskun ajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta se voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä.

Iranin hyökkäyksen aiheuttamat vahingot jäivät hyvin vähäisiksi. Lähes kaikki risteilyohjukset, ballistiset ohjukset ja räjähdelennokit torjuttiin.

YK:n pääsihteeri António Guterres vetosi turvallisuusneuvoston istunnossa kaikkiin osapuoliin, jotta konfliktin laajeneminen vältettäisiin. Israelin YK-edustaja Gilad Erdan sanoi maan varaavan itselleen oikeuden kostotoimiin.

Iranin turvallisuusneuvoston entinen ulkopoliittinen johtaja Micky Aharonson sanoo Telegraph-lehdelle, että päätöksessä punnitaan monia eri tekijöitä.

– Mikä on oikea linja? Mikä luo pelotevaikutusta? Mikä aiheuttaa vähiten vahinkoa ulkopuolisille? Kuka tukisi [Israelia] ja kuka voisi olla mukana toimissa, Aharonson pohtii.