Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0d4200449476a0829e453fd7e4ed649, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Mitä tapahtuu Venäjän Belgorodissa? ”Näyttää Ukrainan etulinjan kaupungilta” | Verkkouutiset – Uutisalue
Banner Before Header

Mitä tapahtuu Venäjän Belgorodissa? ”Näyttää Ukrainan etulinjan kaupungilta” | Verkkouutiset

Taistelu Ukrainan rajan lähistöllä sijaitsevassa Venäjän Belgorodissa jatkuu kolmatta päivää ukrainalaismielisten, Vladimir Putinin hallintoa vastustavien venäläisten vapaaehtoistaistelijoiden sekä Venäjän armeijan joukkojen välillä, kertoo muun muassa Kyiv Post -lehti.

– Belgorod Venäjällä näyttää tällä hetkellä ukrainalaiselta etulinjan kaupungilta. Useisiin ajoneuvoihin on osunut, myös yhteen joka näyttää ambulanssilta, ja ne ovat tulessa pitkin tietä, kertoo videon tilanteesta jakanut BBC:lle työskentelevä freelance-toimittaja Euan MacDonald X-alustalla.

Kyiv Postille kirjeenvaihtajana työskentelevä Jason Jay Smart kommentoi videota X:ssä toteamalla, että ”venäläisviranomaisten mukaan kaikki on hallinnassa ja paniikkiin ei ole syytä”.

Smart on jakanut myös muita videoita, jotka väitetysti ovat Belgorodin alueelta. Yhdessä niistä kuuluu räjähdyksiä.

Toisella kaupungista väitetysti olevalla videolla näkyy ihmisiä juoksemassa kadulla hälytyssireenin kaikuessa ilmassa ja räjähdysten kumistessa taustalla.

Venäjän vapaaehtoisjoukot (RDK) kehottivat aiemmin tänään asukkaita siirtymään pois Belgorodin ja Kurskin alueilta ja kertoivat, että niissä tullaan iskemään sotilaskohteisiin. Venäjämielisillä somekanavilla on Ukrainan sisäministerin entisen neuvonantajan Anton Herastshenkon mukaan myönnetty, että Belgorodin liepeillä taistellaan.

Alueella taistelevat myös Ukrainan puolella olevat Vapaan Venäjän legioona, sekä Siperian pataljoona.