Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3e54585b8c022c5e6fa4e8ca5c12bd72, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
HS: Sdp nousi suosituimmaksi puolueeksi – Uutisalue
Banner Before Header

HS: Sdp nousi suosituimmaksi puolueeksi

Sdp on noussut kokoomuksen ohi maan suosituimmaksi puolueeksi. Puolueiden välinen kannatusero on 1,7 prosenttiyksikköä.

Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan Sdp on tällä hetkellä Suomen suosituin puolue. Oppositiopuolueen kannatus on 21,6 prosenttia.

Sdp:n kannatus nousi kaksi prosenttiyksikköä HS:n maaliskuisesta gallupista. Puolue nousi suosituimmaksi ohi pääministeripuolue kokoomuksesta, jonka kannatus laski vajaan prosenttiyksikön 19,9 prosenttiin.

Myös perussuomalaisten kannatus laski edelleen. Kolmanneksi suosituimman puolueen kannatus on HS:n gallupin mukaan 17,8 prosenttia, eli reilun prosenttiyksikön vähemmän kuin maaliskuussa.

Neljänneksi suosituin puolue on keskusta, jonka kannatus on 11,6 prosenttia.

Kannatusmuutokset ovat suurempia kuin vähän aikaan on nähty, HS-gallupin toteuttaneen Verianin tutkimusjohtaja Sakari Nurmela sanoo Helsingin Sanomille.

Tutkimusaineisto kerättiin 18. maaliskuuta ja 12. huhtikuuta välillä. Näiden viikkojen aikana mediassa on puhuttu esimerkiksi hallituksen sopeutustoimista sekä hallituksen toimia vastustavista lakoista. Hallitus on esittänyt myös puuttuvansa eläkkeisiin.

– Näyttää vähän siltä, että sekä kokoomuksella että perussuomalaisilla on eläkeläisten puolella nyt vähän pudotusta, Nurmela arvioi HS:lle.

Gallupin virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Source Link is.fi