Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dd987e65cba0bc09ff7cc71943924d91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Psykoterapeutti Raul Soisalo sai ehdotonta vankeutta useista talousrikoksista – rikoshyöty lähes 600 000 euroa – Uutisalue

Psykoterapeutti Raul Soisalo sai ehdotonta vankeutta useista talousrikoksista – rikoshyöty lähes 600 000 euroa

Joensuulainen Raul Soisalo aiheutti käräjäoikeuden mukaan kahden yhdistyksen konkurssin, kun hän nosti niiden varoja itselleen.

Joensuun poliisi- ja oikeustalo.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa tiistaina. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Joensuulainen psykoterapeutti ja koulutusyrittäjä Raul Soisalo on tuomittu vankeuteen talousrikoksista. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi kansliatuomion tänään tiistaina.

Soisalo tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänet määrättiin myös liiketoimintakieltoon, joka kestää 2030 lokakuuhun. Soisalo tuomittiin myös menettämään valtiolle vajaat 600 000 euroa, jonka hän hyötyi taloudellisesti rikoksistaan.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Raul Soisalon kahdesta törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Soisalo nosti neljän vuoden aikana yhdistystensä omaisuutta itselleen yli 910 000 euroa. Menettelyllään hän aiheutti Suomen Psykologisen Instituuttiyhdistyksen ja Psyko-Team Koulutus oy:n maksukyvyttömyyden ja myöhemmin konkurssin.

Käräjäoikeus tuomitsi Soisalon myös törkeästä veropetoksesta. Soisalo ei ilmoittanut vuosina 2017–2021 kaikkia verotettavia tulojaan ja vältti näin lähes 250 000 euron edestä veroja.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeudeen. Soisalo on tunnustanut syyllisyytensä rikoksiin.

Raul Soisalo tuomittiin vuoden 2021 toukokuussa kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen. Tammikuussa 2023 hänet tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta.

Source Link yle.fi