Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_de2099ddcd569c8084cbea4a6e6533f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Tunnetun suomalaisen ravivalmentajan tuomio seksuaalisesta ahdistelusta pysyi hovioikeudessa – Uutisalue
Banner Before Header

Tunnetun suomalaisen ravivalmentajan tuomio seksuaalisesta ahdistelusta pysyi hovioikeudessa

Hovioikeus antoi tuomionsa ravivalmentajan asiassa.

Rovaniemen hovioikeus on päättänyt, ettei käräjäoikeuden tuomiota muuteta tunnetun suomalaisen ravivalmentajan asiassa.

Ravivalmentaja tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa joulukuussa 2022 sakkoihin ja korvausvelvolliseksi seksuaalisesta ahdistelusta.

Hänelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, eli 1 200 euron sakot. Lisäksi hän joutui maksamaan asianomistajalle yli 900 euron korvaukset ja oikeudenkäyntikuluja yli 2000 euroa.

Ravivalmentaja oli ilmoittanut tyytymättömyytensä koko käräjäoikeuden tuomioon ja se eteni hovioikeuteen. Hän vaati, että syyte seksuaalisesta ahdistelusta ja siihen perustuvat korvausvaatimukset hylätään ja että valtio velvoitetaan korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa. Hän oli toissijaisesti vaatinut, että rangaistusta joka tapauksessa alennetaan.

Hovioikeuden tuomio asiassa tuli maanantaina, ja hovioikeus siis päätti pitää käräjäoikeuden tuomion seksuaalisesta ahdistelusta ennallaan.

Oikeuden mukaan ravivalmentaja ahdisteli asianomistajaa raviradalla elokuisena päivänä 2021.

Syytteen teonkuvauksen mukaan ravivalmentaja oli ensimmäisessä kohtaamisessa tarttunut asianomistajaa kyljestä ja toisessa lonkan alueelta. Kolmannessa kohtaamisessa valmentaja oli sivellyt asianomistajaa takapuolesta. Neljännessä kohtaamisessa valmentaja oli syytteen teonkuvauksen mukaan huitaissut asianomistajaa kohti nahkaisella narulla ja tehnyt seksuaalissävytteisen ehdotuksen.

Oikeuden mukaan menettely kohdistui huomattavasti nuorempaan, työtehtävissä olleeseen asianomistajaan.

Hovioikeus katsoi näyttöä kokonaisuutena arvioiden, että ravivalmentajan syyllistymisestä syytteessä kerrottuihin tekoihin ei jää varteenotettavaa epäilystä.

Oikeus totesi, että asianomistajan kertomusta voidaan sitä tukeva näyttö huomioon ottaen pitää luotettavana.

Oikeus katsoi, että asianomistajan kertomus on käräjäoikeuden toteamin tavoin ollut yksityiskohtainen ja johdonmukainen sekä pysynyt keskeisiltä osiltaan muuttumattomana käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Ravivalmentaja oli vaatinut, että hänelle tuomittua rangaistusta alennetaan rikoksen saaman julkisuuden takia. Hovioikeus totesi, ettei asiaa ole käsitelty julkisuudessa epäasiallisesti tai kohtuuttomia mittasuhteita saaneella tavalla. Oikeuden mukaan asian saama julkisuus ei ole ollut sellaista, että rangaistusta olisi ollut syytä alentaa.

Hovioikeudessa ravivalmentaja velvoitettiin lisäksi korvaamaan asianomistajan asianajajapalkkio, joka on yli 2 600 euroa. Todistelukustannuksia hänelle määrättiin maksettavaksi yli 300 euroa.

Source Link is.fi