Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f56a4f1ecb6239e866d8f3febee168db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Lassi Lintula pelasi futsalottelun 77 päivää eturistisiteen katkeamisen jälkeen – nyt historiallinen MM-kisapaikka lähellä – Uutisalue
Banner Before Header

Lassi Lintula pelasi futsalottelun 77 päivää eturistisiteen katkeamisen jälkeen – nyt historiallinen MM-kisapaikka lähellä

Suomi ja Hollanti kohtaavat keskiviikkona futsalin MM-jatkokarsinnassa Vantaalla. Voittaja menee MM-kisoihin.

Lassi Lintula ja Portugalin Bruno Coelho futsalin EM-puolivälierissä 2022

Lassi Lintula EM-kisojen puolivälierässä Portugalia vastaan vuonna 2022. Kuva: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

Sakari Lund,

Pertti Lappalainen

Futsalin MM-jatkokarsinta Suomi–Hollanti keskiviikkona 17.4. kello 18.30. Lähetys kello 18.10 TV2:ssa, Areenassa ja Yle Urheilun verkkosivuilla.

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa keskiviikkona historiallisesta MM-kisapaikasta. Suomi ei ole koskaan pelannut MM-kisoissa, mutta nyt se on lähellä.

Jatkokarsinnan ensimmäinen osa Hollantia vastaan päättyi 1–1. Toinen osaottelu pelataan Vantaalla. Voittaja menee syksyllä Uzbekistanissa pelattaviin MM-kisoihin.

Kroatian liigassa pelaava Lassi Lintula, 26, on yksi maajoukkueen tärkeistä pelaajista ja tiedostaa roolinsa.

– Se merkitsee tosi paljon ja tuo sellaista rauhaa. Vaikka yksi peli olisi vähän huonompi, se ei muuta kokonaiskuvaa, mutta toisaalta se tuo myös odotuksia, Lintula mietti.

Ilveksessä ja Kampuksen Dynamossa aiemmin pelannut Lintula siirtyi Puolaan tammikuussa 2023 ja täksi kaudeksi eurooppalaiseen huippusarjaan Kroatian liigaan. Askeleet näyttävät loogisilta uran viemiseksi eteenpäin.

– Varsinkin jälkeenpäin mietittynä siltä näyttää. Ehkä se on vähän tiedostamatta mennyt niin.

Lintulan peliin on tullut lisää ärhäkkyyttä ja aggressiivisuutta.

– Viime vuosina olen paremmin ymmärtänyt, miten henkilökohtaisesti voin pärjätä. Yksi on se, että pystyy hyvin ja aggressiivisesti puolustamaan ketä vastaan tahansa. Ihan viime aikoina olen kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, että olisin koko ajan pelissä läsnä, Lintula kertoi.

Polvivamma hoidettiin kuntoutuksella

Lintula loukkasi polvensa viime keväänä maaottelussa Tanskaa vastaan. Oikean polven eturistiside katkesi pallontavoittelutilanteessa. Vastaavista vammoista on futsalissa viime aikoina puhuttu paljon. Lintulan tapauksessa kuntoutus alkoi nopeasti.

– Peli oli keskiviikkona ja perjantaina olin jo tekemässä fyssariharjoitteita.

Monista muista urheilijoista poiketen Lintula ei mennyt leikkaukseen vaan päätyi valitsemaan kuntouttavan hoitolinjan, joka toimi hänellä hyvin.

– Pelasin ensimmäisen pelin 77 päivää loukkaantumisen jälkeen. Pääsin vielä kahteen viimeiseen Puolan liigan pronssiotteluun mukaan, mikä oli hyvin epätodennäkäistä loukkaantumisen sattuessa.

Iiro Vanha ja Justus Kunnas futsalin MM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan syksyllä 2023.

Suomi ja Hollanti ratkaisevat MM-kisapaikan keskiviikkona Vantaalla. Kuva: IMAGO/Artur Stabulnieks/ All Over Press

Tällä kaudella Kroatiassa ja maajoukueessa Lintulalla ei ole ollut polvensa kanssa mitään ongelmia.

– En ole joutunut skippaamaan yhtään treeniä tai peliä sen takia. Vuosi sitten olisi tuntunut aika kaukaiselta, että olen pelannut jokaisen MM-karsintapelin, poislukien sen missä olin pelikiellossa. Se on yksi isoimpia syitä, miksi haluan huomenna hyvän tuloksen.

MM-kisapaikka on Lintulalle iso unelma.

– Tätä peliä kohti olen halunnut mennä siitä lähtien, kun tuli tieto siitä, että jatkokarsinnassa pelataan. Silti se on vain yksi peli muiden joukossa. Minulla toimii paremmin se, että en ajattele asioita liian isosti.

Yhteishenki on ”tosi hyvä”

Suomalainen futsal on ollut hyvässä nousussa. Suomi pelasi ensimmäistä kertaa EM-kisoissa vuonna 2022 ja meni siellä peräti puolivälieriin. Sen jälkeen menestystä rakentanut kroatialaisvalmentaja Mico Martic lopetti ja tilalle tuli italialainen Sergio Gargelli.

MM-karsinnoissa tuli outoja käänteitä, kun Gargelli jätti joukueesta pois Suomen kapteenin Jani Korpelan ja maalitykki Miika Hosion, koska kaksikko ”ei sitoutunut joukkueen arvoihin ja periaatteisiin”.

MM-karsintalohkossa Suomi voitti vain yhden ottelun, mutta pääsi kuitenkin jatkokarsintaan, kun Armenia ja Georgia olivat peluuttaneet edustuskelvottomia brasilialaispelaajia. Ja nyt on edessä jatkokarsinnan toinen ja ratkaiseva osa.

Lintulan mukaan yhteishenki joukkueessa on nyt ”tosi hyvä”.

– On vielä siistimpää kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen voittaa ja saavuttaa jotain niin siistiä.

Futsalin MM-jatkokarsinta Suomi–Hollanti keskiviikkona 17.4. kello 18.30. Lähetys kello 18.10 TV2:ssa, Areenassa ja Yle Urheilun verkkosivuilla.

Source Link yle.fi