Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eda39eacdc4e4df0e7b81aa19000c715, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Turun keskustan puutalon palon sammutus kestää vielä tunteja, savu haisee Kauppatorilla asti – asukkaat on evakuoitu – Uutisalue
Banner Before Header

Turun keskustan puutalon palon sammutus kestää vielä tunteja, savu haisee Kauppatorilla asti – asukkaat on evakuoitu

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Turun Puutarhakadulle kello 11 maanantaina. Tulipalo näyttää voimistuneen noin tunti syttymisen jälkeen.

Turun Portsassa palaa asuin- ja liikerakennus. Kuva ja video: Jere Sanaksenaho / Yle

Heinimaija Hirvonen,

Johanna Lehtola,

Eino Kossila

Pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa Turun Portsan kaupunginosassa. Päivystävän palomestarin Marko Virolaisen mukaan Portsassa palaa suurikokoinen asuinrakennus ja palon sammuttaminen kestää pitkään. Savunhaju tuntuu Kauppatorilla saakka.

Tulessa on puurakenteinen talo, jossa on kymmenen asuntoa. Viereisessä rakennuksessa sijaitsee leipomo. Port Arthurin kaupunginosa on tunnettu puutaloistaan ja rakennuskanta on valtaosin vanhaa.

Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuudessa ei ole loukkaantunut ketään. Rakennuksesta on saatu evakuoitua kaikki asukkaat. Hänen mukaansa tulipalosta aiheutuu merkittäviä vahinkoja rakennukselle.

Tulipalo ei ole vaarassa levitä viereisiin rakennuksiin.

Asukkaat: ”Jännittää, miten tässä käy”

Paikalla olevan Ylen toimittajan mukaan rakennuksen ylimmässä kerroksessa näkyy liekkejä ja savua. Yksi ullakkokerroksen ikkunoista räjähti auki puoliltapäivin. Ikkunasta löi ulos voimakkaita liekkejä.

Kadulle tulipaloa paenneiden Matti Kaukosen ja Jaana Kokkosen asunto sijaitsee rakennuksen alakerroksessa, eikä tuli ole ainakaan toistaiseksi levinnyt heidän asuntoonsa.

– Jännittää, miten tässä tulee käymään. Kun yksi kohta saadaan sammutettua, jostakin seuraavasta reiästä iskevät liekit, Kokkonen kuvailee.

Pariskunta toivoo, että he saisivat pelastettua palon alta tärkeitä tavaroita.

– Lapsen lelu olisi tosi tärkeä. Ei siellä ole paljon muuta sellaista, mitä ei saisi korvattua. Eniten harmittaa talon puolesta. Tämä on tosi vanha, hieno talo, Kaukonen suree.

Liekit löivät ulos rakennuksen ikkunasta puoliltapäivin.

Noin kello 12 liekit räjäyttivät talon ikkunoita auki. Paikalla olevan Ylen toimittajan mukaan palo vaikuttaa voimistuvan. Kuva: Johanna Manu / Yle

Syttymissyynä vaikuttaa olevan tulityöt

Pelastuslaitoksen mukaan syttymissyy on kiinteistössä tehdyt tulityöt.

Päivystävä palomestari Marko Virolainen kertoo tulipalosta

Ylen toimittaja tapasi aikaisemmin palopaikalla silminnäkijän, joka kertoo, että rakennuksesta ulkoseinistä on poistettu tänä aamuna maalia infrapunalämmittimen avulla. Hän arveli, että tämä on mahdollisesti saattanut aiheuttaa palon syttymisen.

Varsinainen palon syyn tutkinta tehdään erikseen.

Karttakuva tulipalon sijainnista

Karttakuva tulipalopaikalta. Kuva: Eino Kossila / Yle, MapCreator

Pelastuslaitoksen mukaan Puutarhakatu on poikki tulipalon takia Sairashuoneenkadun ja Heikkilänkadun välillä.

Paikalla on runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Source Link yle.fi