Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8d012efb14ecad1bdf7fbe0dd44b92ae, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksan liittokansleri Scholz esitti toiveen Kiinan Xille Ukrainaan liittyen – Uutisalue

Saksan liittokansleri Scholz esitti toiveen Kiinan Xille Ukrainaan liittyen

Saksan liittokansleri Olaf Scholz toivoo, että Saksa ja Kiina voisivat auttaa oikeudenmukaisen rauhan saamisessa Ukrainaan. Scholz tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin Pekingissä. Liittokansleri sanoi Xille toivovansa, että kaksikko pääsee keskustelemaan rauhan edistämisestä.

Kiina sanoo olevansa Ukrainan konfliktissa puolueeton. Sitä on kuitenkin kritisoitu siitä, että maa on kieltäytynyt tuomitsemasta Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Venäjä ja Kiina ovat viime vuosina lisänneet taloudellista yhteistyötä ja diplomaattista yhteydenpitoa, ja niiden strateginen kumppanuus on vain tiivistynyt Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Liittokanslerin toimiston tallenteen mukaan Scholz sanoi tapaamisessa Xille, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja Venäjän aseistaminen vaikuttavat erittäin kielteisesti Euroopan turvallisuuteen ja vahingoittavat koko kansainvälistä järjestystä.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi aiemmin huhtikuussa yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteisiin perustuen, että Kiina on viime aikoina lisännyt sotilaallista tukeaan Venäjälle.

Yhdysvallat varoitti viime viikolla pitävänsä Kiinaa vastuullisena, jos Venäjä saavuttaa sotamenestystä Ukrainassa. Kiina puolestaan sanoi, ettei se hyväksy kritiikkiä tai painostusta suhteistaan Venäjään.

Samaan aikaan Scholz pyrkii vierailullaan vahvistamaan taloudellisia suhteita Kiinan kanssa, joka on Saksan suurin kauppakumppani.

Liittokansleri saapui Kiinaan sunnuntaina mukanaan ministereistä ja yritysjohtajista koostuva suuri delegaatio. Tänään päättyvän Kiinan-matkansa aikana hän on ehtinyt vierailla Chongqingissa, Shanghaissa ja Pekingissä.

Kyseessä on Scholzin toinen vierailu Kiinaan liittokanslerina. Hänen odotetaan tapaavan tänään vielä pääministeri Li Qiangin sekä saksalais-kiinalaisen talouskomitean.

Scholz sivusi tapaamisessa Xin kanssa myös aihealueita, joissa Kiina ja Saksa voisivat hänen mukaansa tehdä yhteistyötä, kuten ilmastonmuutosta.

– Vain yhteistyöllä pystymme löytämään ratkaisuja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja hoitamaan vihreän energian siirtymän sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla, Scholz sanoi.

Kiinan valtionmedian mukaan Xi korosti yhteyksien tärkeyttä kasvavien riskien ja haasteiden ajassa.

– Kiina ja Saksa ovat maailman toiseksi ja kolmanneksi suurimmat taloudet, Xi sanoi valtiontelevisio CCTV:n mukaan.

– Näiden kahden maan tulisi tarkastella ja kehittää kahdenvälisiä suhteita pitkän aikavälin strategisesta perspektiivistä ja työskennellä yhdessä tuodakseen lisää vakautta ja varmuutta maailmaan.

Source Link is.fi