Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ee7dae8c9ce4a5325d967eeef057a56a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Äänestyskoppeja sytytetty tuleen Venäjällä | Verkkouutiset – Uutisalue

Äänestyskoppeja sytytetty tuleen Venäjällä | Verkkouutiset

Osa venäläisistä äänestäjistä on protestoinut maan poliittista tilannetta sytyttämällä tulipaloja äänestyspisteillä ja kaatamalla mustetta vaaliuurniin.

Venäjällä äänestetään 15.–17. maaliskuuta presidentinvaaleissa. Niissä ei ole todellista kilpailua, sillä Vladimir Putinin uudelleenvalinta on itsestäänselvää. Maan opposition keskeiset toimijat on viime vuosien aikana ajettu maanpakoon, vangittu tai murhattu.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu useita videoita, joissa näytetään äänestyspisteillä toteutettuja protesteja. Telegraph-lehden mukaan eräs nainen kaatoi palavaa nestettä äänestyskoppiin ja sytytti sen tuleen. Hän kuvasi tilannetta matkapuhelimellaan ennen pidätystään.

Venäläismedioissa on kerrottu, että ainakin seitsemän ihmistä on otettu kiinni ”vandalismista” äänestyspisteillä eri puolilla maata. Protesteja tekeviä on uhattu pitkillä vankeusrangaistuksilla.